Dunaújváros Hetilap

Kórház: fontos fejlesztések a szülészeten

Öcaline - 2022. január 18. 9:49

Felújított szülőszoba,  megújult géppark, eredményes továbbképzések – sikerrel valósult meg a fejlesztés a kétlépcsős családbarát szülészet pályázat révén a Szent Pantaleon Kórházban.

A pályázat zárásáról az intézmény auditóriumában tartottak tájékoztatót – az eseményen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, der. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Lőrincz Krisztina, az országos kórházi főigazgatóság területi vezetője is. 
Mint köszöntőjében dr. Mészáros Lajos, a gyógyító komplexum főigazgató főorvosa kiemelte, a kórház komplex pályázati program révén valósította meg a most befejezett fejlesztéseket. A kórház 2018-ban és 2019-ben is sikerrel aspirált a kétlépcsős családbarát szülészet pályázati program forrásaira. A program révén felújították a szülőszobát, új gépek és bútorok beszerzésére is lehetőség nyílt, emellett eredményes továbbképzést szerveztek az osztály munkatársainak. 
A beruházásoknak hála szép, komfortos és korszerű lett a kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya, emelte ki a főigazgató. Mint dr. Mészáros Lajos felelevenítette, az osztály éppen a program megnyitásának évében, 2018-ban nyerte el a "Három királyfi, három királylány" Mozgalom, valamint a Magyar Kórházszövetség "Családbarát kórházi osztály" díját is; a most befejezett, összesen 84 milliós forrásból megvalósult fejlesztések pedig még színvonalasabb, komfortosabb környezetet teremtettek.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.