Dunaújváros Hetilap

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Öcaline - 2022. január 19. 18:07

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

A szokásos menetrend szerint, vagyis a polgármesteri hivatalnak a közgyűlés utolsó rendes ülése óta végzett munkájáról és a meghozott polgármesteri döntésekről szóló tájékoztató, valamint a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés taglalásával kezdődik a nyílt ülés a Városháza közgyűlési termében január 20-án, csütörtökön 9 órakor.

Zsebbevágó nyitány

A bevezető tételek után a hivatalban foglalkoztatott, közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselők és közszolgálati ügykezelők jogviszonyával kapcsolatos rendeletet módosíthatja a testület, majd több soron zsebbevágó tételek kerülnek terítékre. 
Így születhet döntés a polgármester, majd az alpolgármesterek illetményének, valamint költségtérítésének megállapításáról, és szintén dönthetnek az önkormányzati képviselők, a nem képviselő bizottsági tagok és a tanácsnokok tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról is.

Egészségügytől ügyvezetésig

Új együttműködési megállapodás születhet az önkormányzat és a helyi nemzetiségi önkormányzatok között, majd az egészségügy témái kerülnek a közgyűlés fókuszába: elfogadhatják a háziorvosi szolgálatok, valamint a fogászati szolgálat tavalyi működéséről szóló beszámolót, majd két feladat-ellátási szerződés megszüntetéséről, valamint egy körzet vonatkozásában új kontraktus kötéséről is döntés születhet.
Szintén a csütörtöki ülésen kerülhet sor a rászoruló dunaújvárosi gyermekek idei szünidei étkeztetésének biztosítását célzó javaslat elfogadására, és támogatási szerződés születhet a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal is. Ingatlan bérbeadásáról is dönthetnek a képviselők, majd egy korábbi határozat módosítása szerepel a napirendben. Ezt követően elfogadhatják a DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. új ügyvezetőjének megválasztására vonatkozó javaslatot.

Forrást a feladathoz

A nyílt ülés utolsó harmadában több, a városüzemeltetés területét érintő tétel is vár a képviselőkre: így dönthetnek a Dunanett Nonprofit Kft.-vel kötendő vállalkozási keretszerződés elfogadásáról, valamint – ehhez kapcsolódóan – az idén végzendő lomtalanítási feladatokhoz szükséges többletforrás biztosításáról is. Módosíthatják a város közigazgatási területén végzendő közfeladatok ellátására vonatkozó szolgáltatási keretszerződést a DVG Zrt.-vel.
 Döntés születhet az önkormányzati önrész biztosításáról az ELENA projektben, és – van remény! – napirenden lesz a javaslat  a város területén lévő forgalomirányító berendezések üzemeltetési munkáinak ellátására. Dönthetnek a képviselők a város közterületein rágcsálók, valamint fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátását célzó közbeszerzési eljárás eredményéről is.
Az ülés végén előbb a polgármesteri hivatal tavalyi munkáját összegző beszámoló elfogadásáról határozhat a testület, majd elfogadhatják a polgármester tavaly igénybe nem vett szabadságáról szóló rendelkezést is.

Két téma a zárt ülésen

A nyílt tanácskozást követően zárt üléssel folytatódik a közgyűlés, ahol két tétel kerül a képviselők elé. Előbb a Dunaújváros Sportjáért díj adományozásáról dönthetnek, majd az Egészségmegőrzési Központ vezető munkakör betöltésére vonatkozó javaslatról határozhatnak a képviselők.

(Fotó: DO-archív – Végh Zoltán felvétele)

 

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.