Dunaújváros Hetilap

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

doszerk - 2022. január 22. 9:50

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Folyamatosan zajlik a város rendezése, a köztereken a napokban is több területen bevetették a DVG szakembereit a különféle városcsinosító munkálatok során.

Metszéssel segítették a parkolást

Az Erste Bank mögötti parkoló területén lakossági megkeresések nyomán végeztek metszési munkákat a szakemberek, mondta Raduka Zsuzsanna, a körzet önkormányzati képviselője. A növényzetnek is jót tettek a beavatkozással, ráadásul a munkák végeztével könnyebb lett az esti parkolás:
– Nap mint nap járok a már említett területen, így személyesen is tapasztaltam a problémát. Többen is jelezték felém az ott élők közül, hogy a közvilágítást akadályozza a fák lombkoronájának elburjánzása. A jelzést követően a DVG Zrt. munkatársai elvégezték a szükséges gallyazási munkálatokat. Ezúton is köszönöm a lakosság együttműködését – és külön a parkoló lezárása miatti türelmet is!

70 új parkoló lesz!

Megkezdődött a takarítás a volt ADU iskola melletti területen, ahol, mint ezt Barta Endre önkormányzatai képviselő is hangsúlyozta, még idén elkészült a 70 férőhelyes parkoló:
– Ahogy az egész városban, úgy a körzetben is nagy gondot okoz a parkolási helyzet – ahogy korábban is ígértük, ezen a feszítő gondon igyekszünk segíteni. A DVG Zrt. szakembereinek bevonásával megkezdődött a cserjés, füves terület takarítása, így hamarosan megkezdődhet az új parkolók kialakítása is. Külön öröm számomra, hogy a munkálatok során egy elhanyagolt részt teszünk rendbe, méghozzá úgy, hogy nem csökken a körzetben az értékes zöldterület nagysága.

Csinosítják a Gagarin teret

Szintén megkezdődtek az időszakos takarítási, metszési, gallyazási munkálatok a Gagarin téren is – erről Szántó Péter önkormányzati képviselő beszélt a helyszínen:
– Képviselőtársaimmal egyetértünk abban, hogy ezek a munkák halaszthatatlanok – hiszen nagyon fontos, hogy a város rendezett és tiszta legyen. A városcsinosítás mindenki örömét szolgálja, a Gagarin téren is a DVG munkatársai végzik a feladat oroszlánrészét. Nagyon fontos, hogy a rendezett terület hosszú távon is tiszta, szép maradjon – kérjük a lakosságot, hogy ebben legyenek partnerek!

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.