Végül biztos brassói siker

spigott - 2022. január 30. 20:18

Hiába tartotta magát jól ötven percig, négygólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Brassó elleni hazai találkozón.

A Gyergyói HK elleni szombati pontszerzés után ma már a Brassó ellen húztak szerelést a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A találkozónak a vendégek voltak az esélyesei, ám a DAB drukkerei bíztak abban, hogy a tegnapihoz hasonló küzdelemmel, de kevesebb hibával megszoríthatják jégkorongozóink a remek erőkből álló brassói csapatot.

Hokisaink nem is álltak bele rosszul a meccsbe, igyekeztek felvenni a Brassó tempóját, s igen hamar meg is szerezték a vezetést, miután Pinczés találta meg remek passzal Törököt, aki közelről nem hibázott (1-0). A gól után nem sokkal emberelőnybe került a Brassó, mely sajnos Schaber szép lövésével egyenlített, majd a lendületben maradt vendégek egy perccel később már a vezetést is átvették Hunt találatával (1-2). Mindössze fél percig örülhetett ennek a Brassó, mert Török fordulásból lőtt rendkívül szemfüles gólt, így a 8. percben kezdődhetett minden elölről.

Az első felvonásban két emberelőnye volt a mieinknek arra, hogy újból vezetést szerezzenek, de Tőke rendre hárítani tudott a hazai helyzeteknél, majd egyre inkább fölénybe kerültek a vendégek, akik a második etapban komoly össztűz alá vették a hazai kaput, de ahogy Tőke az ellentámadásoknál, úgy Kovács kapus is lehúzta a rolót. Egészen a 40. percig, mikor egy óriási haza védelmi hiba után Huard lőtt a kékről a DAB ketrecébe, így a záró etapnak egygólos hátránnyal vághattak neki a mieink (2-3).

 

Képek forrása: DAB

Az utolsó etapra sajnos nem sokat változott a játék képe, előnye birtokában rendkívül magabiztosan játszott a Brassó, míg a Bikák egyre fogyó erejét a védekezés kötötte le. Az 52. percben egy újabb védelmi hiba után Schaber sajnos eldöntötte a meccset, s bár a hajrában kapusát is lehozva próbált kockáztatni együttesünk, ebből, majd a középkezdést követően egyenlő létszámban is gólt kapott, így a vendégek sajnos megérdemelten vitték el a három pontot a Dunaújvárosi Jégcsarnokból (2-6).

DAB - Brasov Wolves 2-6 (2-2, 0-1, 0-3)

DAB: Kovács - Erdély, Lescovs, Kabatayev, Marosi, Rybchyk - Druja, Pozsár, Pinczés (1), Stuchlik (1), Török 2 - Benke, Bobcek, Németh P., Szappanos, Szűcs - Szécsi, Tkachenko, Horváth, Lőczi, Németh Á. Vezetőedző: Azari Zsolt.

Brasov Wolves: Polc - MacDonald, Williams (1), Gajdó B. (1), Gliga, Valchar (1) - Borisenko, Rasulov (2), Huard 1 (2), Hunt 1 (2), Schaber 2 (1) - Bors-Huba 1 (1), Gajdó T., Kovács, Molnár 1, Vasile A. - Ráduly, Buda, Szőcs, Vasile N. Vezetőedző: Dave MacQueen.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.