Vereséggel kezdték az évet

spigott - 2022. január 18. 12:10

Nem tudta megnehezíteni a pécsiek dolgát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az év első bajnoki találkozóján.

Kép: DO-archív

Idegenben, a PTE-PEAC vendégeként lépett pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati Csoportjának idei első, összességében tizenötödik fordulójában. Facskó József együttese meglehetősen tartalékosan, mindössze hét mezőnyjátékossal vágott neki a hétfő este nyolc órakor megrendezett összecsapásnak a vele azonos pontszámmal álló pécsiek otthonában, s bár az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a félidő derekán mégis a vendéglátók szerezték meg a vezetést. A folytatás sem alakult túl jól a mieink számára, mert a hazaiak lényegesen pontosabban fejezték be támadásaikat, s a tizenhatodik percben előbb megduplázták fórjukat, majd a félidő vége előtti másodpercekben már harmadik találatuknak örülhettek (3-0).

A fordulást követően sajnos hamar eldőlni látszott a mérkőzés, mert a Koronics Márk már a második góljának örülhetett a 23. percben, így már igen komoly hátrányból kellett volna visszakapaszkodnia futsalosainknak (4-0). Csányiék igyekeztek is becsülettel, de ezen az estén semmi nem jött össze nekik, képtelenek voltak bevenni a pécsi kaput. A PTE gárdája így nyugodtan játszhatott, s a meccs hajrájában szerzett két góljának köszönhetően végül sima, 6-0-s győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat. Futsalosaink legközelebb jövő hét hétfőn, a sereghajtó BAK elleni hazai találkozón javíthatnak mérlegükön.

PTE-PEAC - Dunaújváros Futsal 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Koronics 2, Bartal 1, Udvardi 1, Vénosz 1, Király 1.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Kovács, Csányi, Perjési, Németh. Csere: Bán (kapus), Máthé, Facskó, Béni. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.