Három bajnoki dobogónak örülhettek

spigott - 2022. február 23. 17:30

Egy ezüst- és két bronzéremmel zárták a DKSE birkózói a Somogyjádon megrendezett szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Kép forrása: DKSE

Kaposvár szomszédságában, Somogyjádon rendezték meg a szabadfogású birkózók Országos Bajnokságát a Diák I-es korosztályban a mögöttünk hagyott hétvégén. A vasárnapi megméretésen a selejtezőről feljutott negyvenöt együttes szállt harcba a kiosztható tizenkét bajnoki címért, s az indulók között ott voltak a DKSE birkózói is, akik népes különítménnyel, kilenc versenyzővel vágtak neki a küzdelmeknek.

Mint az a DKSE birkózóinak beszámolójából kiderült, a maratonira nyúlt versenynapon hatalmasat küzdöttek a dunaújvárosi fiatalok, s bár bajnoki címet ezúttal nem tudtak szerezni, három alkalommal is dobogóra állhattak a százötvenöt versenyzőt felvonultató mezőnyben. Az 50 kg-ban rajthoz álló Csőregi Zalán három győztes mérkőzés után jutott a döntőbe, ahol a jászberényi ellenfele jobbnak bizonyult, így az ezüstéremmel kellett megelégednie. A nap folyamán több olyan versenyzőt sikerült legyőznie, akivel a korábbi versenyeken még nem bírt.

29 kg-ban Tombor Benedek a selejtező körben aratott győzelme után beleszaladt egy nem várt vereségbe, de szerencsére utána a vigaszágon három győzelemmel a bronzéremig jutott, míg az 58 kg-osok versengésében Fierpasz András szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A selejtező körben még nem kellett birkóznia, majd egy győztes és vesztes mérkőzés után a kisdöntőben is diadalmaskodott. 85+ kategóriában Pupp Bence körmérkőzéses rendszernek köszönhetően egy győztes és három vesztes mérkőzéssel a negyedik helyen végzett. A nap folyamán helyezetlen maradt Kaszala Máté (29 kg), Fekete Csaba (54 kg), Zámbó Gergő és Krepsz Zalán (63 kg), valamint Androvics Márk (69 kg), derült ki a Tombor István vezetőedző beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.