Biztosan hozták a köztelezőt

spigott - 2022. március 20. 12:00

Hétgólos győzelmet aratott a DFVE női vízilabda csapata a Győr otthonában, így az alapszakasz utolsó fordulója dönt arról, hogy bejut-e a Mihók-csapat a bajnoki fináléba.

Kép: DO-archív

A sereghajtó Győr vendégeként ugrott medencébe a DFVE női vízilabda csapata szombaton este hat órától, s a mieink számára nem is lehetett más a cél, mint a három pont magabiztos megszerzése.

Vízilabdázóink két gyors góllal kezdték az összecsapást, ám Szellák és Szilágyi találatai után szépített a házigazda, igaz túl sokáig nem örülhetett ennek, mert az első negyed hajrájában Pál és Gurisatti is bevette a vendéglátók hálóját, így az első szünetre már biztos, 4-1-es fórral vonulhattak a mieink. A fordulást követően hamar feljött kettőre a győri alakulat, de a túloldalon előbb Pál, majd Szellák is megszerezte második találatát, s a 12. percben már 6-2-es dunaújvárosi előnynek örülhettünk.

A folytatás azonban meglehetősen kapkodó játékot hozott, sok volt a támadásban elkövetett hiba mindkét oldalon, így a következő találatra a harmadik negyedik kellett várni. A hosszú gólcsendet végül Garda törte meg a 19. percben, majd miután Szilágyi betalált büntetőből és akcióból is, már csak a végeredmény lehetett kérdéses, a győztes kiléte nem (2-9). A hazaiak becsületére váljék, hogy így is küzdöttek, ahogy tudtak, s az utolsó etapot kihozták egálra, ám a DFVE így is sima, 11-4-es sikert aratva szerezte meg a három pontot.

Ez, illetve az UVSE Ferencváros ellen győzelme egyben azt is jelentette, hogy a mieink felkapaszkodtak a bajnoki döntőt érő második helyre, ám ahhoz, hogy biztosan résztvevői legyenek a finálénak, az alapszakasz utolsó fordulójában pontot, de inkább pontokat kell szerezniük a címvédő UVSE elleni hazai rangadón.

GYVSE-UNI Győr - DFVE 4-11 (1-4, 1-2, 0-3, 2-2)

DFVE: Buis - Szilágyi 3, Sajben, Gurisatti 2, Szabó 1, Mucsy, Szellák 2. Csere: Szabó (kapus), Horváth, Mahieu, Garda 1, Jonkl, Pál 2, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.