Felemás hétvége az utánpótlásnál

spigott - 2022. március 16. 7:30

A DFVE serdülő leány vízilabdázói nyertek, az ifjúságiak viszont hatgólos előnyről szenvedtek vereséget a Szentes elleni hazai bajnokin.

Kép: DO-archív

A harmadik fordulóval folytatódott a női vízilabda korosztályos bajnokság felsőházának küzdelemsorozata a mögöttünk hagyott hétvégén, így a DFVE serdülő és ifjúsági együttese is hazai környezetben ugorhatott medencébe a Szentes fiataljai ellen.

A serdülők összecsapása előtt a mieink a negyedik, a vendégek az ötödik helyen álltak a tabellán, így mindkét gárda számára nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. Schmidt Tamás együttese azonban gólerős játékkal lepte meg ellenfelét, az első negyed után 6-4-re, míg a másodikat követően már 9-5-re vezetett, s jó úton haladt a remélt győzelem megszerzése felé. A dunaújvárosi fiatalok figyelme a fordulást követően sem lankadt, a harmadik nyolc percet egy góllal megnyerve léptek el még jobban vetélytársuktól, így hiába húzta be kettővel a záró etapot a Szentes, végül a DFVE serdülői örülhettek a 15-12-es sikernek, amivel feljöttek a felsőház harmadik helyére.

Az ifjúságiak mérkőzésén a tabellán második Szentes számított esélyesebbnek, ám együttesünk nem foglalkozott az esélyekkel, s alaposan meglepte vetélytársát. A dunaújvárosiak az első és a második nyolc percet is két-két góllal megnyerve léptek el 9-5-re ellenfelüktől, s mivel a harmadik etapban már 14-8-ra is vezettek, úgy tűnt, összejöhet a bravúros győzelem. Ekkor azonban óriásit változott a játék képe, a vendégeknek gyakorlatilag minden bejött, a mieinknek pedig semmi, így a szentesiek sorozatban nyolc gólt szerezve fordítottak, s végül 16-14-es sikerrel vitték el a három pontot a Fabó Eva Sportuszodából.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE - Szentes 15-12
(6-4, 3-1, 4-3, 2-4)
Gólszerzőink: Kardos Laura 6, Kardos Dominika 4, Markó Eszter 2, Lengyel Dorottya 2, Rend Viola 1.

Ifjúságiak
DFVE - Szentes 14-16
(5-3, 4-2, 5-5, 0-6)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 5, Erdélyi Hédi 3, Kardos Laura 3, Sümegi Nóra Virág 2, Kardos Dominika 1.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.