Dunaújváros Hetilap

Jelentős a vérigény – de sok a lehetőség is!

Öcaline - 2022. március 6. 17:47

Folyamatosan nagy a vérigény, ehhez alkalmazkodva ebben a hónapban is sok lehetőséget teremtenek arra, hogy ki-ki igazolhassa: menő dolog vért adni, és így megmenteni három életet. Az elmúlt időszak eseményei és eredményei igazolják a törekvéseket!

Lényegében szünet nélkül igyekszenek kielégíteni az egészségügy vérigényét, ebből eredően ezúttal is igyekeznek a lehető legtöbb lehetőséget teremteni a véradóknak, emelte ki kérdésünkre Geistné Erdélyi Júlia, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete munkatársa. 

Fényesen igazolt törekvések

Az elmúlt hónapok gyakorlatát folytatva márciusban is több alkalmat szerveznek azzal a nem titkolt céllal, hogy mindenki eljusson a véradásra – elfoglaltsága, munkahelyi beosztása függvényében, hangsúlyozta Geistné Erdélyi Júlia: 
– Sokan felismerik a véradás szükségességét, és igyekszünk alkalmazkodni a donorok időbeosztásához – márciusban is több délutáni véradás szerepel a menetrendben. A mögöttünk hagyott hónapban kiemelkedő volt a Szeretet hétvégéje keretében rendezett, kicsit a farsang jegyében szervezett rendkívüli véradás – ez újra, sokadszor is igazolta az ilyen alkalmak életképességét, hiszen egyrészt sok régi és új véradót is köszönthettünk az MMK támogató együttműködése révén, másfelől nagyon jó hangulatú, derűs alkalmat könyvelhettünk el.

Változatos helyszíneken

Márciusban ugyan nem lesz az említetthez hasonló „nagy durranás”, ezt ellensúlyozandó viszont több vidéki helyszín, iskola, valamit üzemi terület is bekapcsolódik a programba, nyomatékosította a területi szervezet munkatársa:
– Szerencsére a vírus veszélyhelyzet után visszatérhettünk az iskolákba is, folyamatosak a vidéki kitelepüléseink, márciusban három ilyen is lesz, ráadásul három zárt véradás szerepel az ISD Dunaferr területén is. Minden helyen és minden lehetséges alkalommal szeretettel várjuk régi és új véradóinkat. Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen ismerik föl, hogy minden véradó egyúttal önzetlen életmentő is – minden véradással három-három ember életét menti meg!

Bőséges a márciusi alkalmak listája – itt a donortoborzó menetrend!

Lássuk szokás szerint a havi véradási tervet – mint a menetrenden is látható, márciusban is bőven lesz alkalom arra, hogy ki-ki megmenthessen három életet!

március 8.,  kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
március 9., szerda 13.30-17.30 óra – Iváncsa, Faluház (Arany János utca 2.)
március 10., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr ISD Power (zárt véradás)
március 17., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr Hengermű (zárt véradás)
március 22., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
március 24., csütörtök 15-17 óra – Mezőfalva, Művelődési ház (Kinizsi utca 38.)
március 24., csütörtök 14-17 óra – Sárosd, Művelődési ház (Perkátai út 10.)
március 29., kedd 13-15  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
március 31., csütörtök 8-12 óra – Dunaferr Kokszoló (zárt véradás)

A feladat adott: légy menő, adj vért és ments meg három életet!

(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!