"Idegenben" küzdenek a bajnoki aranyért vízilabdázóink

spigott - 2022. április 8. 7:30

A szövetség döntése alapján ugyanis nem játszhatnak Dunaújvárosban bajnoki döntőt a DFVE női vízilabdázói, akikre így csak fővárosi találkozók várnak az UVSE elleni aranycsatában.

Nem sokat pihenhettek a DFVE női vízilabdázói az alapszakasz sorsdöntő, szerdai mérkőzése után, ugyanis az UVSE 8-6-os legyőzése után két nappal, ma este hét órától már a bajnoki finálé első meccsén ugranak medencébe Mihók Attila játékosai, ismét az UVSE ellen.

Élvezzék, hogy idén is döntőt játszanak

Egy bajnoki döntő mindig a sportág ünnepe, nincs ez másként ezúttal sem, ám egy meglehetősen kellemetlen szituáció azért komoly árnyékot vet a két nyert mérkőzésig tartó párharcra. Erről is írunk később, ám előbb lássuk, miként várja vezetőedzőnk, Mihók Attila a döntő ma esti, fővárosi összecsapását.

– Elsősorban nagyon örülök annak, hogy ott vagyunk a döntőben, mert ehhez tulajdonképpen egy hibátlan tavaszt kellett produkálnunk a bajnokságban, ez volt az egyetlen esélyünk arra, hogy finálét játszhassunk. Visszanézve az eredményeket, ez nem tűnik nagy dolognak, de amikor ott álltunk, hogy kilenc meccsből kilencet kell nyernünk, köztük két idegenbeli és két hazai rangadóval, akkor nem feltétlenül azon gondolkoztunk, hogy mi legyen a döntőben. Így is eljutottunk azonban idáig, ezért azt gondolom, kevésbé kell rágörcsölnünk erre a döntőre, hiszen mindenkinek át kell éreznie azt, hogy mekkora siker ez ahhoz képest, hogy az első fordulókban kétszer is botlottunk. Éppen ezért abban bízom, hogy ez felszabadítja a játékosokban azt a feszültséget, ami mondjuk a szerdai meccsen is látható volt, s kreatívabban tudjuk megoldani a helyzeteinket támadásban. Jól ismerjük az UVSE-t, egy nagyon jó csapat, de nem ijedünk meg tőlük, idén háromszor játszottunk velük, ebből kétszer mi nyertünk. Most sem tervezgetünk, megyünk és játszunk, s szeretném, hogy élvezzük azt, hogy idén is mi játsszuk a bajnoki finálét.

A közvetítés mindennél fontosabb

Várják tehát a párharcot nagyon vízilabdázóink, ám a jelek szerint hiába dolgoztak egész szezonban azért, hogy akár itthon küzdhessenek meg az aranyéremért, erre nem kerül majd sor, ugyanis a szövetség döntése miatt nem játszhatnak a mieink a Fabó Éva Sportuszodában. A háttérről tudni kell, hogy eredetileg április 11-én játszották volna a felek Dunaújvárosban, ám az esti meccsidőpont nem volt jó a döntőt közvetítő tévétársaságnak, így 14-ére tették át a második meccset. Ekkor azonban már javában zajlik majd az uszodában az Arany Üst nemzetközi úszóverseny, így csak este fél kilenctől lett volna szabad vízfelület, s mivel ez szintén nem volt optimális a tv-közvetítés szempontjából, a Magyar Vízilabda Szövetség úgy döntött, hogy a párharc második, dunaújvárosi találkozóját a fővárosi Tüskeuszodában rendezik meg április 14-én délután háromnegyed öttől.

Képek: DO-archív

Az eset szinte példa nélküli, ám úgy tűnik, a szövetségnek a tv-közvetítés, az ebből származó szponzori bevételek láthatóan fontosabbak, mint a dunaújvárosi szurkolók, s bár együttesünk több javaslatot is tett a helyzet megoldására, akár a pályaválasztói jog felcserélését is (ebben információink szerint az UVSE is partner lett volna), az MVLSZ hajthatatlan volt. Csapatunk ha nehezen is, de kénytelenek beletörődni a helyzetbe, ugyanakkor érthetően bosszúsan osztotta meg véleményét a történésekkel kapcsolatban Mihók Attila, aki szerint ennek egyáltalán nem lett volna szabad megtörténnie:

– Számomra ez nagyon fura, én nem is tudok arról, ez máshol megtörtént volna, vagy megtörténhetne. Ez azért egy bajnoki döntő, ahol a hazai pálya előnye rengeteget jelent, s mi egy szezont végigküzdöttünk azért, hogy döntőt játszhassunk, de nem szerepelhetünk itthon, hazai közönség előtt, míg az UVSE akár kétszer is megteheti ugyanezt. Nem is nagyon tudok mást mondani, csak azt, hogy ennek nem szabadna így lennie.

A bajnoki döntő időpontjai

2022. 04. 08., péntek 19:00 UVSE - DFVE (Hajós A. fedett)
2022. 04. 14., csütörtök 16:45 DFVE - UVSE (Tüskeuszoda)
2022. 04. 16., szombat 13:15 UVSE - DFVE (Hajós A. fedett) - amennyiben szükséges

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.