A dél-koreaiak ellen kezd a magyar válogatott

doszerk - 2022. április 2. 12:39

A dél-koreai együttes ellen kezdi meg a szereplését május 3-án a magyar férfi jégkorong-válogatott a ljubljanai divízió I/A-világbajnokságon.

Kép: MJSZ-archív

A nemzetközi szövetség honlapján közzétett menetrend szerint másnap a litvánok, majd egy nap szünetet követően a házigazda szlovénok ellen lép pályára Sean Simpson szövetségi kapitány együttese, amely május 8-án a románokkal szemben zárja a tornát. A vb azért ötcsapatos, mert Franciaország és Ausztria - az oroszoknak és a fehéroroszoknak az ukrajnai háború miatt elrendelt kizárását követően - nem ebben az osztályban, hanem az elitben szerepelhet, a litvánok pedig felkerültek a divízió I/B-ből. A szlovéniai vb-ről az első két helyezett jut fel a világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott programja a divízió I/A világbajnokságon:

május 3., kedd: Magyarország-Koreai Köztársaság 15.30
május 4., szerda: Litvánia-Magyarország 15.30
május 6., péntek: Szlovénia-Magyarország 19.00
május 8., vasárnap: Magyarország-Románia 15.30

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.