A fővárosba került a bajnoki cím

spigott - 2022. április 14. 18:05

Ismét óriásit küzdött a DFVE női vízilabda csapata az UVSE ellen, ám az emberelőnyeit remekül kihasználó címvédő a finálé második meccsét is behúzva szerezte meg újabb bajnoki címét.

A bajnoki finálé második mérkőzésén ugrott medencébe a DFVE felnőtt női vízilabda csapata az UVSE ellen ma délután háromnegyed öttől, ám a mieinknek nem hazai pályán, hanem a szövetség döntése miatt a Tüskeuszodában kellett felvenniük a harcot a címvédővel.

Mihók Attila gárdája elszántan, bizakodva vágott neki a találkozónak, melyen mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye az aranyérem megszerzésére. Ez volt a célja azonban az UVSE-nek is, így a várakozásoknak megfelelően már az első percektől óriási csatát vívtak egymással a felek, melyben bőséggel gyűjtötték a kiállításokat is a játékosok. Ennek volt köszönhető, hogy az első öt gólt emberelőnyből, vagy büntetőből szerezték a csapatok, ám mivel ezekből a vendégek háromszor is betaláltak, hiába Pál és Garda góljai, az első játékrész derekán a fővárosaik örülhettek 3-2-es fórnak. A folytatásban kissé akadozott a mieink támadójátéka, ráadásul Szűcs távolija is beakadt az utolsó percben, így a második etapnak Keszthelyi Ritáék vághattak neki 4-2-es előnyből.

Hiába hozta el a labdát az újabb ráúszásnál az UVSE, a negyed első gólját Garda szerezte távolról, igaz sokáig nem örülhettünk ennek, mert Ábel-Antal - emberelőnyből - hamar visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (3-5). A játékrész hajrájához közeledve a emberelőnyben és hátrányban is jelentősen feljavultak a mieink, Szilágyi felhozta egyre vízilabdázóinkat, majd Gurisatti duplázott, s a 15. percben a meccsen először a Mihók-csapatnál volt az előny (6-5). Erre is volt válasza azonban az UVSE-nek, mely Rybanska harmadik fórból lőtt góljával egalizált, s bőven ígért izgalmakat a második félidő (6-6).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után előbb a fővárosiak, majd a mieink szereztek gólt emberelőnyből, s bár Szücs gyorsan visszavette a fórt a címvédőnek, Szellák szép ejtése után újra egált mutatott az eredményjelző (8-8). Szegedi fórból lőtt találatára Szilágyi válaszolt a még keményebbé váló csatában, melyben az UVSE elveszítette Keszthelyi-Nagy Ritát és a piros lapos Benczúr Mártont, míg a mieink Szabó Nikolett, Pál Réka és Horváth Brigitta nélkül vágtak neki az utolsó etapnak (9-9).

A negyedik nyolc perc eleje nem alakult jól, mert szegedi, illetve Peresztegi-Nagy is betalált, miközben a mieinktől Mucsy is kipontozódott, de Garda újabb bombája után újra csak egy volt a hátrányunk (10-11). Nem jött jól Szücs emberelőnyös gólja sem, ráadásul a mieink két fórt is kihagytak, így mikor Hajdu is belőtt egy emberfórt, eldőlni látszott a találkozó a 29. percben (10-13). A véghajrában muszáj volt kockáztatnia vízilabdázóinknak, ám az UVSE nem hibázott védekezésben, s bár Garda büntetőből azért betalált, miután Mahieu is kipontozódott, a fővárosiak megszerezték tizennegyedik góljukat is, végleg eldöntve ezzel a meccset, valamint a bajnoki címet is (11-14). Hiába lőtt Garda újabb bombagólt szinte a félpályáról, a hátralévő fél percben már nem volt esély feljebb jönni, így az emberelőnyeivel remekül gazdálkodó UVSE 14-12-es győzelmet aratva szerezte meg sorozatban hetedik bajnoki címét.

DFVE - UVSE 12-14 (2-4, 4-2, 3-3, 3-5)

DFVE: Maczkó - Szilágyi 2, Gurisatti 2, Horváth, Mahieu 1, Szabó, Garda 5. Csere: Mucsy, Pál 1, Szellák 1, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.