Drámai csata után előnyben az UVSE

spigott - 2022. április 8. 20:26

Hiába vezetett szinte végig, ötméteresek után szenvedett 18-17-es vereséget a bajnoki döntő első mérkőzésén a végig kiválóan küzdő DFVE női vízilabda csapata az UVSE otthonában.

A Hajós uszodában kezdte meg a bajnoki finálé két nyert meccsig tartó párharcát a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, mely a tavalyi szezonhoz hasonlóan újra az UVSE ellen ugrott medencébe az aranyéremért.

Vízilabdázóink bizakodva vágtak neki a találkozónak, méghozzá egy korai góllal, mert Garda megpattanó lövésével már a második perc végén megszerezték a vezetést. Sokáig nem örülhettünk neki, mert Faragó révén hamar egalizált a házigazda, s bár Szilágyi távolija ellen sem volt esélye Magyari Aldának, második fórját már gólra váltotta a címvédő (2-2). A negyed hajrája viszont Gurisatti Grétáról szól, aki két remek góllal mattolta tavalyi csapattársát, így az első szünetre 4-2-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

A második etapra is nagyon összeszedetten érkezett meg együttesünk, mely Horváth Brigitta akciógóljával növelte tovább vezetését, de Rybanska emberelőnyből igen hamar válaszolt. Ez sem zökkentette ki a mieinket, akik nagyon pontosan lőttek távolról, ám hiába lőtt újabb két remek gólt Gurisatti, az emberelőnyöket egymás után kiharcoló fővárosiak tartották a lépést vízilabdázóinkkal, így a térfélcserénél 7-5-ös DFVE-előnyt mutatott az eredményjelző.

A következő nyolc perc elején Peresztegi már egyre hozta fel a vendéglátókat, ám a hatodik lövéséből ötödik gólját szerző Gurisatti gyorsan visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (6-8). A folytatásban mindkét oldalon remekeltek a védelmek, s éppen egy ilyen labdaszerzésből tudott megúszni együttesünk, s miután Horváth előbb kiharcolta, majd Garda bedobta a megítélt ötméterest, ismét hárommal vezetett a DFVE (6-9). Gyorsan jött sajnos a válasz a harmadik gólját szerző Faragó révén, s bár a kilencedik hazai fórt sikeresen kivédekezték a mieink az utolsó másodpercekben, nagyon komoly izgalmakat ígért a záró felvonás (7-9).

Főleg úgy, hogy a negyedik negyed elején újabb két fórt kapott a házigazda, s bár az elsőt megúsztuk, a másodikat már nem, így újra teljesen nyílt lett a meccs (8-9). Együttesünk két támadást is kihagyott sajnos, ráadásul Faragó újabb találata után már egálnak örülhetett a házigazda, majd hiába pattintott emberelőnyből pontosan Horváth, a túloldalon Faragó ismét villant, így bő három perccel a meccs vége előtt 10-10-re álltak egymással a felek. Nem sokáig, mert Szilágyi nagyon fontos gólt szerzett fórból, s ugyan a hajrában két emberhátrányt is kivédekeztek a mieink, mindössze tizennégy másodperccel a rendes játékidő vége előtt Keszthelyi kiegyenlített (11-11). Az utolsó másodpercekre még kapott egy fórt a Mihók-gárda, de Mucsy lövését védte Magyari, így ötméteresek döntötték el a finálé első felvonását.

Képek: DO-archív

A "büntetőknél" tovább fokozódtak az izgalmak, mert az első öt sorozatban senki nem hibázott, majd a hirtelen halálban is egy-egy sorozatot hibátlanul lőttek a felek. A hetedik párban az UVSE ismét eredményes volt, ám Garda lövését védte Magyari, így a drámai mérkőzés végén a címvédő örvendhetett a 18-17-es győzelem mellet annak is, hogy megszerezte az előnyt a két nyert mérkőzésig tartó párharcban, melynek második felvonását a Tüskeuszodában rendezik meg április 14-én.

UVSE - DFVE 18-17 (2-4, 3-3, 2-2, 4-2, 8-7) - ötméteresek után

DFVE: Maczkó - Szilágyi 4, Gurisatti 6, Horváth 2, Mahieu, Szabó, Garda 3. Csere: Sajben, Pál, Szellák 1, Mucsy 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.