Drámai csata után előnyben az UVSE

spigott - 2022. április 8. 20:26

Hiába vezetett szinte végig, ötméteresek után szenvedett 18-17-es vereséget a bajnoki döntő első mérkőzésén a végig kiválóan küzdő DFVE női vízilabda csapata az UVSE otthonában.

A Hajós uszodában kezdte meg a bajnoki finálé két nyert meccsig tartó párharcát a DFVE felnőtt női vízilabda csapata, mely a tavalyi szezonhoz hasonlóan újra az UVSE ellen ugrott medencébe az aranyéremért.

Vízilabdázóink bizakodva vágtak neki a találkozónak, méghozzá egy korai góllal, mert Garda megpattanó lövésével már a második perc végén megszerezték a vezetést. Sokáig nem örülhettünk neki, mert Faragó révén hamar egalizált a házigazda, s bár Szilágyi távolija ellen sem volt esélye Magyari Aldának, második fórját már gólra váltotta a címvédő (2-2). A negyed hajrája viszont Gurisatti Grétáról szól, aki két remek góllal mattolta tavalyi csapattársát, így az első szünetre 4-2-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

A második etapra is nagyon összeszedetten érkezett meg együttesünk, mely Horváth Brigitta akciógóljával növelte tovább vezetését, de Rybanska emberelőnyből igen hamar válaszolt. Ez sem zökkentette ki a mieinket, akik nagyon pontosan lőttek távolról, ám hiába lőtt újabb két remek gólt Gurisatti, az emberelőnyöket egymás után kiharcoló fővárosiak tartották a lépést vízilabdázóinkkal, így a térfélcserénél 7-5-ös DFVE-előnyt mutatott az eredményjelző.

A következő nyolc perc elején Peresztegi már egyre hozta fel a vendéglátókat, ám a hatodik lövéséből ötödik gólját szerző Gurisatti gyorsan visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (6-8). A folytatásban mindkét oldalon remekeltek a védelmek, s éppen egy ilyen labdaszerzésből tudott megúszni együttesünk, s miután Horváth előbb kiharcolta, majd Garda bedobta a megítélt ötméterest, ismét hárommal vezetett a DFVE (6-9). Gyorsan jött sajnos a válasz a harmadik gólját szerző Faragó révén, s bár a kilencedik hazai fórt sikeresen kivédekezték a mieink az utolsó másodpercekben, nagyon komoly izgalmakat ígért a záró felvonás (7-9).

Főleg úgy, hogy a negyedik negyed elején újabb két fórt kapott a házigazda, s bár az elsőt megúsztuk, a másodikat már nem, így újra teljesen nyílt lett a meccs (8-9). Együttesünk két támadást is kihagyott sajnos, ráadásul Faragó újabb találata után már egálnak örülhetett a házigazda, majd hiába pattintott emberelőnyből pontosan Horváth, a túloldalon Faragó ismét villant, így bő három perccel a meccs vége előtt 10-10-re álltak egymással a felek. Nem sokáig, mert Szilágyi nagyon fontos gólt szerzett fórból, s ugyan a hajrában két emberhátrányt is kivédekeztek a mieink, mindössze tizennégy másodperccel a rendes játékidő vége előtt Keszthelyi kiegyenlített (11-11). Az utolsó másodpercekre még kapott egy fórt a Mihók-gárda, de Mucsy lövését védte Magyari, így ötméteresek döntötték el a finálé első felvonását.

Képek: DO-archív

A "büntetőknél" tovább fokozódtak az izgalmak, mert az első öt sorozatban senki nem hibázott, majd a hirtelen halálban is egy-egy sorozatot hibátlanul lőttek a felek. A hetedik párban az UVSE ismét eredményes volt, ám Garda lövését védte Magyari, így a drámai mérkőzés végén a címvédő örvendhetett a 18-17-es győzelem mellet annak is, hogy megszerezte az előnyt a két nyert mérkőzésig tartó párharcban, melynek második felvonását a Tüskeuszodában rendezik meg április 14-én.

UVSE - DFVE 18-17 (2-4, 3-3, 2-2, 4-2, 8-7) - ötméteresek után

DFVE: Maczkó - Szilágyi 4, Gurisatti 6, Horváth 2, Mahieu, Szabó, Garda 3. Csere: Sajben, Pál, Szellák 1, Mucsy 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.