Felemás hétvége Szentesen

spigott - 2022. április 11. 17:46

A DFVE serdülő leány vízilabdázói ötméteresek után nyertek, az ifjúságiak viszont szoros vereséget szenvedtek a Szentes otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Kép: DO-archív

Szentesen folytatták a korosztályos pontvadászatok küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

A serdülők meccsét a mieink várták kedvezőbb helyzetből, ám a házigazdák meglepetésre készültek, s az első etapot el is vitték két találattal úgy, hogy a mieink mindössze egyszer találtak be a nyitó nyolc percben. A második felvonásra feljavult a dunaújvárosi fiatalok támadójátéka, így sikerült egyenlíteni, ám a folytatás rendkívül kiegyenlített csatát hozott, így a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek (13-13). Jöhettek az ötméteresek, s a maratoni hosszúságú párbaj végül a kilencedik sorozatban dőlt el a mieink javára, így Schmidt Tamás gárdája örülhetett a 22-21-es sikernek, amivel maradtak a tabella harmadik helyén.

Az ifjúságiak összecsapása előtt a hazaiak a harmadik, míg a mieink negyedik helyen álltak a felsőházban, így szoros, kiélezett csatára volt kilátás. A mérkőzés igazolta is a előzetes várakozásokat, az első etapot egálra hozták a felek, a másodikban a hazaiak, míg a harmadikban a DFVE volt jobb minimális különbséggel. A záró nyolc percben meglépett kettő góllal a Szentes, s bár a Schmidt-csapat kétszer is feljött egyre, tovább már nem jutott sőt, a holland Noa de Vries találatával végleg eldöntötte a pontok sorsát a Szentes, mely megerősítette dobogós helyét a tabellán, míg a mieink maradtak negyedikek.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság, felsőház
Szentes - DFVE 21-22
(3-1, 2-4, 5-4, 3-4, 8-9) - ötméteresek után
Gólszerzőink: Kardos Dominika 9, Kardos Laura 5, Lengyel Dorottya 4, Erdélyi Janka 2, Szalai Szimonetta 2.

Ifjúsági bajnokság, felsőház
Szentes - DFVE 12-10
(2-2, 3-2, 3-4, 4-2)
Gólszerzőink: Erdélyi Hédi 4, Jonkl Csenge 3, Sümegi Nóra Virág 2, Kardos Laura 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.