Gólzáporos sikerek

spigott - 2022. április 7. 12:30

A DFVE serdülői húsz, míg az ifjúságiak tizennyolc gólt szerezve győztek a leány vízilabdázók korosztályos bajnokságaiban.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, a KESI, illetve a III. Kerületi TVE elleni összecsapásokkal folytatta a korosztályos bajnokságok felsőházának küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapatai.

A serdülők mérkőzésén egyértelműen a mieink várták esélyesként a kecskemétiek elleni találkozót, ugyanis a vendégek szerzett pont nélkül szerénykedtek a tabella végén. Ennek ellenére nagyon sokáig úgy tűnt, Dunaújvárosban törik meg rossz sorozatukat a sportiskolások, akik az első és a második negyedet is egy-egy góllal megnyerve vezettek 9-7-re a nagyszünethez érve. A harmadik etapban a mieink voltak valamivel pontosabbak, s bár az előny még mindig a vendégeknél volt a játékrész végén, az utolsó nyolc percben összekapták magukat a DFVE fiataljai, s a végül tíz gólig jutó Kardos Laura vezérletével 20-17-es győzelmet arattak, amivel tartják negyedik helyüket a felsőházi tabellán.

Az ifjúságiak meccse szerencsére lényegesen simábban alakult, ugyanis a dunaújvárosi fiatalok már az első negyedet három góllal megnyerték, s mivel a másodikban is jobbak voltak a III. Kerületi TVE játékosainál, a félidőben már 9-5-re vezettek. Igazán a harmadik etapban nyílt ki az olló a csapatok között, ezt a nyolc percet 6-2-re nyerték a mieink, akik a záró negyedben is pontosabbak voltak a fővárosiaknál, így sima, 18-8-as sikerrel szerezték meg a három bajnoki pontot, amivel egy helyet előrébb lépve, a negyedik helyet foglalják el a táblázaton.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
DFVE - KESI 20-17
(4-5, 3-4, 6-5, 7-3)
Gólszerzőink: Kardos Laura 10, Kardos Dominika 6, Rend Viola 2, Erdélyi Janka 2.

Ifjúsági bajnokság
DFVE - III. Kerületi TVE 18-8
(5-2, 4-3, 6-2, 3-1)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 7, Sümegi Nóra Virág 4, Erdélyi Hédi 4, Kardos Laura 2, Kardos Dominika 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.