Dunaújváros Hetilap

Két ünnepség, harmincnál több napirend a közgyűlésen

Öcaline - 2022. április 20. 18:19

A nyílt ülésen 32, zárt ajtók mögött további 3 napirend vár a közgyűlésen a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt. Az ülés előtt két ünnepi esemény alapoz.

Nyílt ülést tart Dunaújváros önkormányzata a közgyűlési teremben április 21-én, csütörtökön 9 órai kezdettel. A tanácskozás rendhagyó programmal kezdődik: az ülés előtt a hasábjainkon már megénekelt Gombi 70 című kiállítás megnyitójára, majd "Dunaújváros Közbiztonságáért" díj ünnepélyes átadására kerül sor.

Megállapodások születhetnek

A két ülés között végzett munkát összegző tájékoztató, valamint a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtását összegző jelentés után azonnal fontos kérdések kerülnek terítékre: módosíthatják a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendeletet, majd a költségvetési rendeletben szereplő előirányzat átcsoportosításáról dönthetnek. Megállapodás születhet a Bartók Kamaraszínházzal, és a Dunaújvárosi Vegyeskarral születő, új együttműködést célzó javaslatot fogadhatnak el a képviselők.
Javaslat születhet a Jószolgálati Otthon Közalapítvánnyal kötendő támogatási szerződés jóváhagyására, valamint a Modern Művészetért Közalapítvány támogatására is.
A kulturális szféra műhelyei után a polgárőrségekkel kötendő együttműködési megállapodásról dönthetnek, majd a Bölcsődék Igazgatósága Dunaújváros intézmény vezetésére irányuló pályázat kiírását célzó javaslat kerül a képviselők elé.

Zsebbevágó tételek

Javaslat születhet a Vasmű u. 41. Irodaház Kft. részére a Modern Városok Program-TOP közfeladat ellátási szerződés alapján átadandó idei keretösszegről, valamint a tavalyi elszámolás jóváhagyásáról, majd a Ruhagyári út és Rév út közlekedésfejlesztése projektre vonatkozó költségvetési előirányzatok módosításáról határozhat a közgyűlés.
Szintén zsebbevágó tételnek minősül az új szálloda létesítésével kapcsolatban, a projekt közbeszerzési feladatainak ellátására vonatkozó szerződés aláírását, és további döntések meghozatalát célzó javaslat, valamint a Dunaújváros 3053 helyrajzi számú ingatlan részletes mérnökgeológiai vizsgálat készítését célzó ajánlattételi felhívásokra beérkezett ajánlatok elbírálása is.
Ehhez kapcsolódó tétel a Kisapostag településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek felülvizsgálatáról szóló egyeztetési anyag véleményezése, amelyről szintén döntés születhet a csütörtöki ülésen.
Szintén javaslat születhet az OTP Bank Nyrt.-nél fennálló három beruházási célhitel kiváltására, illetve négy, különböző fejlesztési célú, éven túli hitel felvételére, a finanszírozási ajánlatban foglalt feltételek elfogadására, valamint a szerződések megkötésére is.

Lényeges döntések, fontos frontok

Terítékre kerül a a Volánbusz Zrt. tavalyi helyi közszolgáltatási tevékenységére vonatkozó elszámolás és beszámoló, továbbá az idei közszolgáltatási szerződés, valamint csuklósbuszok szólóbuszokra történő lecserélésének elfogadására vonatkozó javaslat. Dönthetnek a képviselők a Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. részére nyújtott 4,9 milliós működési támogatás felhasználása kapcsán született javaslatról, valamint a Mészáros Emese Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosításáról is.
Szintén a csütörtöki ülésen születhet döntés a DSE Röplabda Akadémia Nonprofit Kft. támogatási szerződésének módosításáról, és javaslat születhet a DVG Zrt.-vel a szabadstrand üzemeltetéséről szóló üzemeltetési szerződés módosítására is.
Külön tételként szerepel a napirendben a város területén kijárt zöldterület zúzottkő terítésének, járda felújításának, akadálymentes lejáró átalakításának munkálatait célzó javaslat, és dönthetnek az önkormányzati tulajdonú konyhák villamos felújítási munkáiról is. Javaslat születhet  a Március 15. téren lévő köztéri óra felújítására vonatkozó szerződés megkötéséről, a nyár közeledtével a szúnyoggyérítésre vonatkozó munkákról, valamint a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel kötendő együttműködési megállapodás aláírásáról is.
Három dunaújvárosi intézmény/szervezet önkormányzati tulajdonú szakemberlakás bérlőkijelölési jogát is biztosíthatja egy döntéssel a közgyűlés, két önálló képviselői indítványról dönthet a közgyűlés. Az ülés végén előbb a tavalyi ellenőrzési jelentés és éves összefoglaló ellenőrzési jelentés elfogadásáról dönthetnek, majd az önkormányzat tavalyi adóztatási tevékenységéről szóló beszámolót fogadhatják el a képviselők.

Három tétel zárt ajtók mögött

A nyílt ülést követően három napirendet zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők: elsőként a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető cím adományozásáról, majd az idei "Dunaújváros Ifjúságáért" díj sorsáról dönthetnek. Végül, de közel sem utolsósorban: a csütörtöki ülésen javaslat születhet a pedagógus életpálya megbecsülését szolgáló idei díjak adományozására is.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.