Mindenkit várnak a madarak és fák napjára Kishantoson

Öcaline - 2022. április 27. 16:22

Csodás környezetben csodás program most vasárnap – dunaújvárosi vendégeket is csalogatnak, de már csak péntekig lehet regisztrálni, jelentkezni a természet ünnepére!

Idén immár ötödik alkalommal várja színes programokkal, kiállításokkal a természet ünnepére a vendégeket Kishantosra a Mezőföld Népfőiskolai Társaság május 1-jén, azaz vasárnap. A programsorozat a DO-hoz eljuttatott összegzés szerint a természettel történő szorosabb kapcsolat megteremtése mellett elmélyülést, szellemi-lelki feltöltődést is kínál. 
Az egész napos rendezvény során számtalan program szolgálja a legkülönbözőbb korosztályok érdeklődését – kivált a gyerekek, családok számára nyújthat emlékezetes közösségi élményt.
A kapunyitás 8 órakor lesz, majd 8.30-tól a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai – Szabó Ajna festőművész, Kiss-Kovács Klára keramikus, Udvari Emese  "ég-szerész" és Gárdonyi Bernadett nemezfigura-készítő – kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. 9 órától egészen félig szervez madárgyűrűzést a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, 9.30-kor már madármegfigyelő sétára indulhatnak a vendégek. Az év madara, vagyis a zöld küllő jellemzőit előadás mutatja be 10.45-től, 11 órától Egyed István solymászbemutatója csalogatja a vendégeket, déltől ebéd, majd 13 órától játszóház kezdődik, ahol hangkeltő eszközök, csuhétárgyak készülhetnek a Fejér Megyei Népművészeti  Egyesület  tagjainak irányításával. 

A folytatás is érdekes (és édes) kínálatot tartogat: 14 órától mézkóstolás és vásár várja a program résztvevőit, majd egy, a méhekről szóló film teszi teljessé az élményt. 14.30-kor Kishantos fái: egy régi kert emlékei címmel odúellenőrzés és faismereti séta kezdődik, majd a régi magyar háziállatokkal – rackákkal, bárányokkal, régi magyar tyúkfajtákkal – ismerkedhetnek a vendégek, végül a Csodakert fűszer- és gyógynövényeit mutatják be az érdeklődőknek, sőt, igény szerint 16.30-tól újabb madármegfigyelő sétára indulhatnak a látogatók.
Mindezek mellett egész nap gyermekfoglalkozások csalogatják az ifjú és kíváncsi természetbúvárokat: a fák lakóitól a bagolyköpet-vizsgálaton és az állatvilág építőművészein át a természetvédelem gyakorlatáig sok-sok érdekesség várja az érdeklődőket. 
A programon jelképes részvételi díj mellett (felnőttek 1000, 14 éves korig 500 forintért, 6 év alatti gyerekek ingyen) vehetnek részt a Kishantosra látogatók – ám a részvétel regisztrációhoz kötött: jelentkezni április 29én, pénteken déli 12 óráig lehet a 30/3850-379-es telefonszámon vagy a kishantosvk@gmail.com e-mail címen.

Csodás környezet, csodás program – mindenkit várnak a természet ünnepén!

(Címlap- és belső oldali képünk: Mezőföld Népfőiskolai Társaság, a nyitókép illusztráció)

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)