Dunaújváros Hetilap

"Zászlók a szélben…"

Terdik Péter - 2022. április 7. 16:38

Tavaly óta a város több pontján is zászlók kerültek a korábban üresen árválkodó zászlórudakra. De végre a Városháza épületére is került egy olyan zászlótartó, ami méltó egy megyei jogú városhoz. Pintér Tamás elmondta: tudja, hogy vannak ennél fontosabb dolgok is, de az ilyen apróságok miatt lesz szebb, méltóbb Dunaújváros. 

A polgármester hozzátette: az különösen méltatlan volt, hogy eddig Dunaújváros zászlaja nem volt kitűzve a Városháza épületére. A település zászlója még a legkisebb falu önkormányzatának épületére is ki van tűzve, sajnos ez Dunaújvárosban eddig nem volt így, dacára annak, hogy egy nagy megyei jogú város vagyunk. Sok tekintetben szépen ápoljuk hagyományainkat, a 70 éves város sok-sok emlékét, de vannak területek, ahol vannak hiányosságok, ilyen volt ez is – mondta lapunknak Pintér Tamás.
A polgármester hozzátette: ilyenkor rendre megkapja a városlakóktól, hogy „Ez volt a legnagyobb probléma a városban?”. Természetesen nem, de úgy gondolja, hogy azért jó itt élni, és végigmenni ennek a városnak az utcáin, mert mindenhol találkozhatunk valami hasonló különlegességgel – érvelt Pintér Tamás.

A város első embere megmutatta azt is, hogy a Béke téren található Lajos-köveknél is felállítottak egy zászlórudat, amin Magyarország címeres zászlója díszeleg, a területen a közeljövőben lesz még néhány változás, hogy amikor idén augusztusban ide érkeznek a lovas zarándokok, már egy méltó terület várja őket, amit a dunaújvárosiak egész évben élvezhetnek majd. 
Szintén került egy zászlórúd az Október 23-a térre, az ’56-os emlékműhöz, ahol lyukas lobogót fúj a szél. 
Ezen kívül a város több pontján már korábban rendbe hozatta az önkormányzat a korábban üresen árválkodó zászlórudakat. Pintér Tamás ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon gyászos képet nyújtanak azok a rudak, amelyek akár évtizede már zászló nélkül állnak. Ezeknek a rendbehozatala bár egyszerűnek tűnik, néha igen költséges feladat, de mégis fontos, hiszen ezek is sokat hozzátesznek ahhoz, hogy egy-egy terület rendezett, szép legyen.
Tavaly ennek keretében kerültek lobogók az uszoda elé (ezek közül kettő éppen javítás alatt van, mert a közelmúltban a viharos szél megrongálta), a Városházával szemben lévő rudakra és a Magyar út és Aranyvölgyi út találkozásához. Ami pedig szintén nagyon szép látvány, hogy végre a ’48-as emlékműnél is állandóan fent van a piros-fehér-zöld magyar trikolór. 
A polgármester hozzátette: szeretnék tovább folytatni ezt a munkát is, hogy ne legyen a városban olyan zászlórúd, amelyik csupaszon rozsdásodik és csak rontja a városképet.

Ehhez várja a városlakók jelzéseit is, a munkát pedig a források fényében elvégzik.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.