BAK-ot ugrottak a futsalosok

spigott - 2022. május 14. 7:30

Korán kétgólos hátrányba került, de így is kiütéses sikert aratott a BAK otthonában lejátszott bajnokin a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese pénteken este.

A szokásoktól eltérően nem hétfőn, hanem pénteken este lépett pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II Nyugati Csoportjának alsóházában. Facskó József gárdája ezúttal a fővárosban, a BAK otthonában lépett pályára, s volt is miért elszámolnia ellenfelével, mert a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a fővárosiak diadalmaskodtak 4-3-ra.

A kezdés ezúttal is kissé ijesztő volt, mert még hét perc sem telt el a találkozóból, mikor Bita Mátyás duplájával már 2-0-ra vezetett a házigazda, ám futsalosaink nem zuhantak összes, hanem Csányi Dávid révén gyorsan szépítettek, majd mikor a 12. percben Kovács Krisztián is betalált, végre egált mutatott az eredményjelző (2-2). Így is maradt ez egészen a félidő utolsó percéig, ám ekkor Csányi megszerezte második gólját is, így a szünetre már a mieink vonulhattak minimális előnnyel (2-3).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után bő tíz percig csak helyzetekig jutottak a felek, gólig, gólokig nem, ám a játékrész derekától egyre komolyabb fölénybe került együttesünk, s ez nemcsak a helyzetek, hanem a gólok számában is megmutatkozott. A 31. percben Tóth Árpád duplázta meg futsalosaink fórját, majd Godslove és Ivacs Gábor is bevette a hazai kaput, így a 35. percre végleg eldőlni látszott a találkozó. A mieink azonban ennek ellenére sem lassítottak, s a 39. percben pillanatok alatt három újabb találatot szerezve ütötték ki vendéglátójukat, s végül nagyon sima, 9-2-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, amivel beérték az egy meccsel kevesebbet játszó Nagykanizsát az alsóházi tabella negyedik helyén.

BAK - Dunaújváros Futsal 2-9 (2-3)
Gólszerzők: Bita 2, ill.: Csányi 3, Godslove 2, Kovács 1, Tóth 1, Ivacs 1, Cseresnyés 1.

Dunaújváros Futsal: Bán - Csányi, Szili, Ivacs, Godslove. Csere: Cseresnyés (kapus), Béni, Kovács, Tóth, Perjési, Németh, Facskó, Dobrovitz. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

Kiskőrösi siker az ÚDL-ben

2022. aug. 09.

Remek hangulatú viadallal ért véget az Újvárosi Darts Liga egyéni versenye a Munkásművelődési Központban a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: jól halad a munka

DSTV: jól halad a munka

2022. aug. 09.

Közös nyári felkészülésük második hetébe léptek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Az eddig elvégzett munkáról, valamint az együttes helyzetéről Varga Arnolddal beszélgettünk. Hangkép.

Értékes második hely

Értékes második hely

2022. aug. 09.

Egyre jobb formát mutat a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.