BAK-ot ugrottak a futsalosok

spigott - 2022. május 14. 7:30

Korán kétgólos hátrányba került, de így is kiütéses sikert aratott a BAK otthonában lejátszott bajnokin a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese pénteken este.

A szokásoktól eltérően nem hétfőn, hanem pénteken este lépett pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II Nyugati Csoportjának alsóházában. Facskó József gárdája ezúttal a fővárosban, a BAK otthonában lépett pályára, s volt is miért elszámolnia ellenfelével, mert a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a fővárosiak diadalmaskodtak 4-3-ra.

A kezdés ezúttal is kissé ijesztő volt, mert még hét perc sem telt el a találkozóból, mikor Bita Mátyás duplájával már 2-0-ra vezetett a házigazda, ám futsalosaink nem zuhantak összes, hanem Csányi Dávid révén gyorsan szépítettek, majd mikor a 12. percben Kovács Krisztián is betalált, végre egált mutatott az eredményjelző (2-2). Így is maradt ez egészen a félidő utolsó percéig, ám ekkor Csányi megszerezte második gólját is, így a szünetre már a mieink vonulhattak minimális előnnyel (2-3).

Képek: DO-archív

A térfélcsere után bő tíz percig csak helyzetekig jutottak a felek, gólig, gólokig nem, ám a játékrész derekától egyre komolyabb fölénybe került együttesünk, s ez nemcsak a helyzetek, hanem a gólok számában is megmutatkozott. A 31. percben Tóth Árpád duplázta meg futsalosaink fórját, majd Godslove és Ivacs Gábor is bevette a hazai kaput, így a 35. percre végleg eldőlni látszott a találkozó. A mieink azonban ennek ellenére sem lassítottak, s a 39. percben pillanatok alatt három újabb találatot szerezve ütötték ki vendéglátójukat, s végül nagyon sima, 9-2-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, amivel beérték az egy meccsel kevesebbet játszó Nagykanizsát az alsóházi tabella negyedik helyén.

BAK - Dunaújváros Futsal 2-9 (2-3)
Gólszerzők: Bita 2, ill.: Csányi 3, Godslove 2, Kovács 1, Tóth 1, Ivacs 1, Cseresnyés 1.

Dunaújváros Futsal: Bán - Csányi, Szili, Ivacs, Godslove. Csere: Cseresnyés (kapus), Béni, Kovács, Tóth, Perjési, Németh, Facskó, Dobrovitz. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.