Biztosan nyert a favorit

spigott - 2022. május 14. 18:28

Bár bő húsz percig remekül tartotta magát, végül 34-18-as vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Győr elleni bajnokin.

A bajnoki címre hajtó Győri Audi ETO KC otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata ma délután háromnegyed öttől, s bár a találkozó esélyesei egyértelműen a házigazdák voltak, a mieink célja az volt, hogy felszabadult, jó játékkal nehezítsék meg ellenfelük dolgát.

Ahogy az várható volt, az ETO kezdett erősebben, a mieink 2-0 után, az 5. percben szerezték első góljukat, de a folytatásban tartották ellenfelük rohamait, s hiába voltak többször eredményesek a hazaiak, kézilabdázóinknál rendre volt valaki, aki betalált. Bartolovic, Kazai, Szalai is szép gólt szerzett, sőt, mikor a 12. percben Farkas is bevette a győri kaput, ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6). A mieink bátran játszottak, volt lehetőségük akár a vezetés megszerzésére is, ám kulcspillanatokban több ziccert is hibáztak, s ezt könyörtelenül kihasználta a zöld-fehér alakulat, mely sorozatban öt gólt szerezve lépett el 15-9-re, így Vágó Attilának időt kellett kérnie a 23. percben. Bár Szalai megtörte akadémistáink gólcsendjét, sajnos a hajrában is több ziccert hibáztak a mieink, s bár a győriek sem jeleskedtek a hetesek értékesítésében, így is növelték fórjukat, s a szünetre már 19-12-es vezetéssel vonulhattak.

Képek: DO-archív

A térfélcserét követően valamivel lassabb játékra váltottak a csapatok, a helyzetek kihasználásába is csúsztak hibák, így szűk hét perc alatt csak két-két gólig jutottak a felek (21-14). Sajnos támadásban egyre több technikai hibát követtek el a mieink, ezt újabb három góllal büntette az ETO, ezért a 41. percben újra magához kellett hívnia játékosait a DKKA szakvezetésének (24-14). A vendéglátók azonban nem lassítottak, s bár kézilabdázóink is igyekeztek, a győriek védekezése és Solberg kapus rendre megoldhatatlan feladat elé állította játékosainkat, így a különbség tovább nőtt a két gárda között. A második felvonásban hat gólig jutott csapatunk, míg a zöld-fehérek tizenötig, s ez egyben azt is jelentette, hogy az ETO végül sima, 34-18-as győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat, míg a mieink a jövő hét szombaton a Kisvárda elleni hazai szezonzárón igyekezhetnek tovább gyarapítani sikereik számát.

Győri Audi ETO KC - DKKA 34-18 (19-12)

DKKA: Bartulovic 1 - Horváth 1, Polics 3, Farkas 3, Weisheitel 3, Szalai 4, Kazai 1. Csere: Wéninger (kapus), Nick, Matucza, Krupják-Molnár 1, Kukucska, Borgyos, Mrmolja, Fodor 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.