Eb-szereplést ért a második hely

spigott - 2022. május 4. 17:30

A második válogatón elért ezüstérmével biztosította be helyét a korosztályos Európa-bajnokságra utazó válogatott csapatban a DKSE tehetséges birkózója, Pupp Viktória.

Kép: DKSE

Nagykanizsán rendezték meg a serdülő korosztályú birkózók (U15) válogató versenyének második fordulóját az id. Tóth István Emlékverseny keretein belül, s bár annak ellenére, hogy már kezdett kialakulni a válogatott keret, nagyon sokan neveztek a viadalra, így összesen 158 versenyző lépett szőnyegre a megméretésen. A DKSE csapatán sajnos betegséghullám söpört végig az előző héten, ez alaposan megtizedelte a csapatot, így végül három sportoló tudott elutazni a nagykanizsai viadalra.

Az előző válogatón győztes Pupp Viktória sajnos már az első mérkőzésén 3-2-es vereséget szenvedett egy német lánnyal szemben. Vikin az első perctől látszottak a fáradtság jelei, nem is tudott úgy koncentrálni, ahogy azt kellett volna. Az ellenfél ezt ki is használta, s az első menetben elhúzott három ponttal. A második menetben Viki egy sebességgel feljebb kapcsolt, de ez már csak a szépítésre volt elég, a győzelemre nem. Másik két mérkőzését azonban már könnyedén megnyerte, így a második helyen végzett, megváltva ezzel jegyét a nyári korosztályos Európa-bajnokságra.

Miklósics Roland ebben a tanévben került Dunaújvárosba az Enying VSE-től, nála a tisztes helytállás volt a cél. Roland ennek ellenére minden elvárást túlteljesítve, két győztes és egy elveszített meccs után, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Garbacz Bence idén elsőéves serdülő és most váltott súlycsoportot, ezért nála is a helytállás volt az elsődleges cél. Az első mérkőzését elveszítette, ráadásul ellenfele az elődöntőben kikapott, így Bence kiesett a versenyből, derült ki Tombor István vezetőedző beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.