Gázoltak a futsalosok

spigott - 2022. május 24. 7:30

Tíz gólt szerezve ütötte ki a tartalékos Nagykanizsát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Hazai környezetben, az egyetem sportcsarnokában fogadta a Nagykanizsa gárdáját a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II Nyugati Csoport alsóházának nyolcadik fordulójában. Az összecsapás bő negyed óra késéssel kezdődött, mert a vendégek nem érkeztek meg időben, ám ahogy alakult a negyven perc, lehet jobban jártak volna, ha el sem utaznak Dunaújvárosba.

Várhidi Péter alakulata ugyanis nagyon tartalékosan, mindössze egyetlen cserével érkezett meg a meccsre, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy futsalosaink hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, s Kovács találatával már az 5. percben megszerezték a vezetést (1-0). A folytatás nem hozott túl gyors játékot, kényelmesen adogatták a labdát futsalosaink, akik Boldizsár révén duplázták meg előnyüket a 11. percben, majd mikor a félidei szünet előtt Villám is betalált, már eldőlni látszott a pontok sorsa (3-0). A 19. percben ráadásul még meg is fogyatkoztak a vendégek, mert egy kisebb kakaskodás után Perjési és Millei kapott piros lapot, így a második felvonásnak már csere nélkül vágott neki a Nagykanizsa.

Végh Zoltán felvételei

Együttesünket persze ez nem igazán érdekelte, gyakorlatilag felborult a pálya a fordulást követően, s az óriási fölény az eredmény alakulásán is meglátszott. A Facskó-csapat sorozatban szerezte szebbnél is szebb góljait, a második felvonásban hét találatig jutott úgy, hogy legalább ennyi ziccert még el is hibázott, így végül kiütéses, 10-0-s győzelemmel tartotta itthon a bajnoki pontokat, amivel feljött az alsóházi tabella harmadik helyére.

Dunaújváros Futsal - Nagykanizsai Futsal Club 10-0 (3-0)
Gólszerzőink: Kovács 2, Kiss 2, Boldizsár, Villám, Godslove, Csányi, Ivacs, Gubits

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Csányi, Ivacs, Boldizsár, Godslove. Csere: Bán (kapus), Gubits, Kovács, Tóth, Szili, Németh, Villám, Perjési, Kiss. Edző: Facskó József.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.