Hajszálra a dobogótól

spigott - 2022. május 16. 12:30

Negyedik helyen végzett a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata a korosztályos bajnokság nyolcas döntőjében.

Kép: DO-archív

A Hajós-uszodában rendezték meg a leány vízilabdázók ifjúsági országos bajnokságának nyolcas döntőjét, melyen a DFVE együttese is megmérette magát. A dunaújvárosi fiatalok az alapszakasz hatodik helyén végezve jutottak el a fináléig, s a negyeddöntőben a harmadik Szentes ellen ugrottak medencébe, s vívtak kiegyenlített, nagy csatát. Az első negyed után a még a szentesiek vezettek két góllal, a második etapot egy, a harmadikat hárommal nyerték a mieink, így az utolsó nyolc percben elég volt egy iksz is ahhoz, hogy végül 11-9-es sikert aratva jutottak be a bajnokság legjobb négy csapata közé.

Az elődöntőben az alapszakaszt második helyen záró FTC volt a mieink ellenfele, ám itt sajnos nem termett sok babér fiataljainknak, mert a fővárosiak az első, a második és a negyedik etapot is megnyerték, a harmadikat egálra hozták a felek, s ez azt jelentette, hogy Fradi magabiztos, 15-7-es sikerrel jutott be a fináléba, míg a DFVE a bronzmeccsen ugorhatott medencébe a Tatabánya ellen.

A harmadik helyért megvívott mérkőzés óriási csatát hozott, melyben az első negyedet a mieink, a másodikat az ellenfél vitte el egy góllal, míg a harmadik és negyedik felvonás egyaránt 3-3-as eredménnyel ért véget, így büntetők döntöttek a bronzérem sorsáról. Itt sajnos a Tatabánya játékosai céloztak pontosabban, s végül 14-13-as győzelemmel húzták be a bajnokság harmadik helyét, míg a fináléban az UVSE simán, 14-9-re nyert a Ferencváros ellen.

Eredmények, gólszerzőink

Negyeddöntő
Szentes - DFVE 9-11
(2-0, 2-3, 3-6, 2-2)
Gólszerzőink: Sümegi 6, Erdélyi 2, Kardos D., Kardos L., Lengyel.

Elődöntő
FTC - DFVE 15-7
(4-1, 3-2, 2-2, 6-2)
Gólszerzőink: Kardos D. 2, Kardos L. 2, Jonkl, Sümegi, Erdélyi.

Bronzmérkőzés
TVSE - DFVE 14-13
(0-1, 4-3, 3-3, 3-3, 4-3) - ötméteresekkel
Gólszerzőink: Erdélyi 4, Sümegi 3, Kardos L. 3, Kardos D., Lengyel, Jonkl.

A rovat további hírei: Sport

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

Három dunaújvárosi az Eb-keretben

2022. júl. 07.

A DKSE versenyzői közül Kovács Zsófia mellett Mayer Gréta és Makovits Mirtill is bekerült a magyar női tornász válogatott Európa-bajnokságra utazó keretébe.

DSTV: táborban a röplabdázók

DSTV: táborban a röplabdázók

2022. júl. 06.

Négyhetes napközis tábort szerveztek a DSE Röplabda Akadémia edzői a fiataloknak. A kezdeményezésnek a Gárdonyi iskola biztosít helyszínt, ahol a gyerekekre a röplabda mellett számos kiváló program és elfoglaltság is vár. Hangkép.

Döntetlen az edzőmeccsen

Döntetlen az edzőmeccsen

2022. júl. 06.

Az első felvonásban a DFC, a másodikban a Budaörs szerzett két gólt, így döntetlennel ért véget labdarúgóink ma délelőtti edzőmeccset a stadionban.

Biztos siker a csoportrangadón

Biztos siker a csoportrangadón

2022. júl. 06.

Bár még egy meccs hátravan, már megnyerte csoportját a dunaújvárosi Sümegi Virággal felálló U19-es magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnokságon.

Megvan a DKKA sorsolása

Megvan a DKKA sorsolása

2022. júl. 05.

Hazai pályán kezdi, s Debrecenben fejezi be a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a 2022/2023-as szezonban.

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

Gosztonyi András Dunaújvárosba szerződött

2022. júl. 05.

A korábbi U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András a Dunaújváros FC labdarúgóinál folytatja pályafutását.

DSTV: kitartóan küzdöttek

DSTV: kitartóan küzdöttek

2022. júl. 05.

Az idei év sem volt könnyű a Dunaújváros Futsal együttese számára. A szezon során sokszor egy-egy góllal alulmaradó együttes végül a rájátszás mérkőzésein bizonyította a rátermettségét. Az elmúlt idényt Zemankó Zoltán csapatvezető értékelte. Hangkép.