Három autót tört fel – még aznap elfogták

Öcaline - 2022. május 4. 11:41

A Piac téren két, a Munkácsy utcában további egy autót tört fel a kulcsi gyanúsított. Nem sokáig örülhetett az egyébként gazdag zsákmánynak, még a bűncselekmények napján kézre kerítették. Pizzahát a hajtás után.

Megbilincselve állították elő a rendőrök a Dunaújvárosban munkálkodó tolvajt, derül ki a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának összegzéséből. A részletes szóvivői jelentésből kiderül, a gyanúsított alapos munkát végzett. A nyomozás adatai szerint a kulcsi férfi előbb a Piac téren parkoló két autóból – azok ajtajait ismeretlen módon kinyitva – vitt el vagyontárgyakat, készpénzt, személyes okmányokat kedden délelőtt. A siker felbátorította, délben egy, a Munkácsy utcában parkoló gépjárműből lopott el személyes okmányokat, mobil telefonkészüléket, bankkártyát és egyéb tárgyakat. Az egyik járműtulajdonos cselekménye közben észlelte az elkövetőt, aki elmenekült, és futás közben a számára haszontalan tárgyakat eldobálta. Az okmányokat egy járókelő találta meg és adta át az egyenruhásoknak.
A tolvaj időközben egy helyi dohányboltban vásárolt a lopott bankkártyával. Egy élelmiszerüzletből azonban már nem sikerült a kívánt két pizza megvételét bankkártyás fizetéssel rendezni. Éppen akkor ért a helyszínre két egyenruhás, akik a bejelentés alapján és a kapott személyleírás ismeretében igazoltatták a 19 éves férfit – majd elfogták és megbilincselték. Ruházatának átvizsgálása során több, a bűncselekményekből származó tárgyat találtak meg a járőrök.

A kapitányságra előállított kulcsi gyanúsítottal szemben a nyomozók lopás vétség elkövetése és csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdtek büntetőeljárást.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

Halkan meglépett Hangosból – fogolyszökés miatt keresik

2022. máj. 18.

A 28 éves Kovács Rajmund engedély nélkül távozott a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet hangosi szarvasmarhatelepéről, ahol munkát végzett. Fogolyszökés bűntette miatt keresik. Felhívás – és már egy megosztás is segíthet!

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el

2022. máj. 17.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna.

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

Nagy csőtörés és vízár a Bercsényi utcában (FRISSÍTVE)

2022. máj. 17.

A távhővezeték cseréjekor történt a baj, a véséskor megsérült a vezeték az Aranyvölgyi úton ma délelőtt. A cikk írásakor még ömlött! Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

Súlyos baleset a 6-os főúton – fajsúlyos tanulsággal

2022. máj. 16.

Ketten sérültek a vétlen kocsiban az ütközés nyomán – Dunaújváros felé tartott Ercsiből az a személyautó, amely vezetője a vakító napsütés miatt áttért a szemközti sávba vasárnap délután. 

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

92 éves asszonyt fosztott ki két nő a városban

2022. máj. 13.

A becstelenségnek nincsenek határai; 100 ezer forintot vittek el az idős hölgytől – de elfogásuk nyomán már vádat is emeltek ellenük.

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

Német embercsempészt fogtak a Pentele hídon

2022. máj. 10.

Négy törököt szállított, a kép tanúsága szerint a járműben egy kisgyerek is ült. Éjfélkor bukott meg, embercsempészés miatt kezdtek eljárást ellene.

Újabb embercsempészt ítéltek el

Újabb embercsempészt ítéltek el

2022. máj. 06.

Gyorsított eljárás keretében marasztalta el a kedden elcsípett ukrán embercsempészt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján a bíróság – az ítélet máris jogerős, értesült a DO.