Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Jön a "Zanox" – világpremier a Kultik Moziban!

doszerk - 2022. május 6. 13:39

Itt találták meg a legújabb magyar időutazós vígjáték helyszínét, és naná, nálunk lesz a díszbemutatója is a Zanox című filmnek. Megaricsárdgír a hajtás után.

Dunaújvárosban mutatják be a tavaly városunkban forgatott Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmet. A május 13-án esedékes premierre minden érdeklődőt szeretettel várnak, a vetítést követően közönségtalálkozón és ingyenes koncerten vehetnek részt a jelenlévők. A film egyébként hivatalosan május 26-án kerül a mozikba, azonban a dunaújvárosiak már május 13-án, azaz pont egy hét múlva pénteken megnézhetik; a Kultik Mozi ad otthont ugyanis a  "Zanox" világpremierjének. 

A filmről röviden: 

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Mivel a filmet Dunaújvárosban forgatták, számos jelenetében felfedezhetőek dunaújvárosi épületek és tájak, így várhatóan izgalmas élmény lesz helyiként megtekinteni Baranyi Benő rendező első nagyjátékfilmjét. 

A vetítést közönségtalálkozó és a népboldogítás terén színjeles Ricsárdgír zenekar szabadtéri koncertje követi.

Az eseményről további információt a kapcsolódó facebook eseményben olvashatnak, jegyet pedig a Kultik Mozi honlapján vásárolhatnak a dunaújvárosi díszbemutatóra. 

Jön, jön, jön, hat és hasít a Zanox – mindenkit várnak a díszbemutatóra!

DMJV Önkormányzata
(Fotó: egy kocka a Zanox-ból)

A rovat további hírei: Kultúra

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

ICA-D: Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából

2022. máj. 18.

Szász Lilla fotográfus, Maria Teresa Braz privát archivista és Perenyei Monika művészettörténész közös kiállításával folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) bemutatóinak sora; a Rabul ejtett szabadságok – történetek a Salazar-diktatúrából című tárlat megnyitójára pénteken várják a vendégeket.

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

Jött, láttuk, győzött a "Zanox"

2022. máj. 16.

Kockázatok és mellékhatások nélkül mit sem ér a Zélet, az meg már legyen ráadás, hogy nemcsak a forgatás, de a világpremier helyszíne is városunk volt: a Kultik Mozi adott otthont a díszbemutatónak, itt a "Zanox" – jó szívvel ajánlom!

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

DSTV: városfelfedező játék a könyvtárban

2022. máj. 15.

Kiválóan vizsgázott a Legyen Tiéd Dunaújváros! névre keresztelt társasjáték, derül ki a DSTV összegzéséből. A József Attila Könyvtár rendszeresen szervez játéknapokat – egyre többen ismerkednek a várostörténeti  kalandozással. Hangkép.
 

DSTV: mesés vándorkiállítás

DSTV: mesés vándorkiállítás

2022. máj. 14.

Izgalmas csodavilágba kalauzol a DSTV összeállítása: a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában az idén 85. születésnapját ünneplő Marék Veronika vándorkiállítása látható. A kicsik és nagyok legnagyobb örömére. Hangkép.
 

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

DSTV: bőséges könyvtári kínálat

2022. máj. 13.

A József Attila Könyvtár májusi programjait ajánlja a kultúra barátainak a DSTV összeállítása. Az intézményben mozgalmas időszak vár a látogatókra, többek között játéknap, a csinált városokról szóló előadás és gyerekprogram színesíti a kínálatot. Hangkép.

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

Fantasztikus kiállításmegnyitóval készül a Széchenyi fotószakköre

2022. máj. 12.

Restart címmel szerveznek kiállítást az evangélikus templomban, koncerttel koronázandó megnyitóval készülnek: új lendületet vett a Széchenyi István Gimnázium fotószakköre – mindenkit várnak pénteken délután.Babonakörök a hajtás után.

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

DSTV: egy csendes szent ünnepe is

2022. máj. 12.

A munka ünnepének egyháztörténeti vonatkozásaival foglalkozik a DSTV összeállítása. Május 1. ugyanis egy csendes szent, Jézus nevelőapja, Szent József ünnepe is. Hangkép.