Kézilabda: egy ide, egy oda

spigott - 2022. május 13. 7:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő leány csapata nyerni tudott, az ifjúsági együttes viszont vereséget szenvedett a Győr otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Rangadókkal, a Győri ETO KC elleni mérkőzésekkel folytatták a korosztályos bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány kézilabdázói szerdán délután.

Az ifjúságiak találkozója előtt a mieink a negyedik, míg a hazaiak az ötödik helyen álltak a Nyugati Csoport tabelláján, vagyis szoros, kiegyenlített meccsre volt kilátás, ám ebből végül sajnos semmi nem valósult meg. A házigazda győriek ugyanis villámrajtot vettek, öt perc alatt elhúztak 5-0-ra, s mivel a mieink a folytatásban is hadilábon álltak a gólszerzéssel, fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség, s a szünetre már 16-7-es hazai fórral vonultak a felek. A térfélcsere után már kiegyenlítettebbé vált a játék, de fiataljaink továbbra sem tudtak feljebb kapaszkodni, így a zöld-fehérek végül sima, 27-18-as sikert arattak, így pontszámban beérték együttesünket a bajnoki tabellán.

A serdülők összecsapásának fiataljaink a negyedik, míg a győriek a hetedik helyről vágtak neki, s itt a mieink kezdtek egy 5-1-es rohammal. A folytatásban állandósult a két gárda közti három-négygólos különbség, s bár a félidő hajrájában sikerült egalizálni a hazaiaknak, az utolsó perceket egy 5-1-es rohammal zárta le együttesünk (15-19). A fordulást követően jobban, pontosabban játszottak Guricsné Horváth Beáta tanítványai, akik még növelni is tudták előnyüket, s végül magabiztos, 33-28-as győzelemmel tartották meg negyedik helyüket a bajnokságban.

Eredmények, gólszerzőink

Ifjúsági I. osztály Nyugati Csoport
Győri ETO KC - DKKA 27-18
(16-7)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 3, Sztanó Kincső 3, Gajdos Petra 3, Agócs Alexandra 2, Graffy Tamara 2, Wéber Veronika 1, Georgijev Anja 1, Bereczki Bíborka 1, Matucza Gabriella 1, Korozmán Mercédesz 1.

Serdülő I. osztály, Nyugati Csoport
Győri ETO KC I - DKKA 28-33
(15-19)
Gólszerzőink: Szabó Aida 9, Fehér Luca 7, Agócs Alexandra 6, Mikó Luca 5, Földesi Dorottya 1, Badacsonyi Edina 1, Dobos Hanna 1, Balogh Dóra 1, Polányi Dóra 1, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.