Kézilabda: egy ide, egy oda

spigott - 2022. május 13. 7:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő leány csapata nyerni tudott, az ifjúsági együttes viszont vereséget szenvedett a Győr otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Főoldali és belső kép: DKKA-archív

Rangadókkal, a Győri ETO KC elleni mérkőzésekkel folytatták a korosztályos bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági leány kézilabdázói szerdán délután.

Az ifjúságiak találkozója előtt a mieink a negyedik, míg a hazaiak az ötödik helyen álltak a Nyugati Csoport tabelláján, vagyis szoros, kiegyenlített meccsre volt kilátás, ám ebből végül sajnos semmi nem valósult meg. A házigazda győriek ugyanis villámrajtot vettek, öt perc alatt elhúztak 5-0-ra, s mivel a mieink a folytatásban is hadilábon álltak a gólszerzéssel, fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség, s a szünetre már 16-7-es hazai fórral vonultak a felek. A térfélcsere után már kiegyenlítettebbé vált a játék, de fiataljaink továbbra sem tudtak feljebb kapaszkodni, így a zöld-fehérek végül sima, 27-18-as sikert arattak, így pontszámban beérték együttesünket a bajnoki tabellán.

A serdülők összecsapásának fiataljaink a negyedik, míg a győriek a hetedik helyről vágtak neki, s itt a mieink kezdtek egy 5-1-es rohammal. A folytatásban állandósult a két gárda közti három-négygólos különbség, s bár a félidő hajrájában sikerült egalizálni a hazaiaknak, az utolsó perceket egy 5-1-es rohammal zárta le együttesünk (15-19). A fordulást követően jobban, pontosabban játszottak Guricsné Horváth Beáta tanítványai, akik még növelni is tudták előnyüket, s végül magabiztos, 33-28-as győzelemmel tartották meg negyedik helyüket a bajnokságban.

Eredmények, gólszerzőink

Ifjúsági I. osztály Nyugati Csoport
Győri ETO KC - DKKA 27-18
(16-7)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 3, Sztanó Kincső 3, Gajdos Petra 3, Agócs Alexandra 2, Graffy Tamara 2, Wéber Veronika 1, Georgijev Anja 1, Bereczki Bíborka 1, Matucza Gabriella 1, Korozmán Mercédesz 1.

Serdülő I. osztály, Nyugati Csoport
Győri ETO KC I - DKKA 28-33
(15-19)
Gólszerzőink: Szabó Aida 9, Fehér Luca 7, Agócs Alexandra 6, Mikó Luca 5, Földesi Dorottya 1, Badacsonyi Edina 1, Dobos Hanna 1, Balogh Dóra 1, Polányi Dóra 1, Konyecsni Alexa 1.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.