Könnyed siker a Vasas ellen

spigott - 2022. május 7. 18:39

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Vasas elleni hazai bajnokin a sportcsarnokban ma este.

Hazai környezetben, a Vasas elleni találkozóval folytatta a bajnoki csatározásokat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese ma délután öt órától, s mivel a két gárda legutóbbi találkozóját a fővárosiak nyerték a mindössze négy felnőtt játékossal felálló Kohász ellen, így a mieink nem titkoltan a visszavágás, a biztos győzelem reményében vágtak neki a találkozónak.

Méghozzá remekül, mert Farkas gyorsan duplázott, majd miután Bartulovic is betalált az üresen hagyott Vasas-kapuba, már 3-0-s hazai fórt mutatott az eredményjelző a 4. perc végén. Bár a fővárosiak ekkor megtörték gólcsendjüket, a Kohász továbbra is lendületben maradt, Polics, Kazai, Weisheitel és Szalai is könnyű gólt szerzett, s mivel a védekezés is jól működött, fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség (8-2). A vendégek tehetetlenek voltak a hazai védekezéssel szemben, míg a mieink szinte nem tudtak hibázni, így Matucza 18. percben szerzett gólja után már megvolt a "tíz közte" (13-3). Hiába kért időt a Vasas, ezzel sem tudta megakasztani együttesünket, mely nem sokkal később már 17-4-re vezetett, s bár a tetemes előny miatt valamelyest csökkent a figyelem a véghajrában, a szünetre így is 20-9-es előnnyel vonulhattak kézilabdázóink.

Végh Zoltán felvételei

A második felvonásban a Vasas elkezdett amolyan minden mindegy alapon játszani, míg a mieink váratlanul sokat hibáztak, így mikor a vendégek feljöttek 21-14-re, muszáj volt időt kérnie Vágó Attilának. Ezzel egy ideig sikerült is megtörni a piros-kékek lendületét, ám a védekezésünk sajnos továbbra sem volt olyan hatékony, mint az első félidőben, s mivel támadásban is több volt a hiba a kelleténél, a 46. percben már csak öt gólt volt a Kohász előnye (25-20). Ekkor azonban ismét összekapta védekezését együttesünk, egy 3-0-s sorozattal ismét leszakította ellenfelét, s ezzel végleg el is döntötte az összecsapást (28-20). A Vasas ennek ellenére sem adta fel, s bár az utolsó percekben újra sikerült feljebb jönnie, a meccset végül összességében nagyon simán, 34-28-as sikerrel tartotta itthon a két bajnoki pontot.

DKKA - Vasas 34-28 (20-9)

DKKA: Bartulovic - Kazai, Szalai, Weisheitel, Farkas, Polics, Horváth. Csere: Wéninger (kapus), Nick, Matucza, Krupják-Molnár, Mrmolja, Kukucska, Fodor. Vezetőedző: Vágó Attila.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.