Nagy nevek és ifjú titánok a Világkupán

doszerk - 2022. május 8. 13:32

Tizenkilenc versenyző, köztük a dunaújvárosi Hajdu Jonatán is utazik Racicébe, a kajak-kenusok két hét múlva kezdődő gyorsasági Világkupájára.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Hüttner Csaba a dél-afrikai és a sevillai melegvízi edzőtábort is végigjárta, így személyesen bizonyosodhatott meg a versenyzők formájáról. A kapitány is várja már az idei szezon indulását, különösen a megváltozott olimpiai program miatt.
"Érdekes szezon lesz, mert az új olimpiai számok tükrében kell tájékozódnunk, hogy mely számokban lehetünk a legerősebbek majd Párizsban. – kezdte Hüttner Csaba. – Fel kell mérnünk azt, hogy hogyan tudunk annyi kvótát szerezni, amivel minden számban oda tudunk majd állni az olimpián. Azt gondolom, hogy akik idén versenyeznek, azoknak jól sikerült a felkészülése. Természetesen egy kicsit »gyengíti« a válogatottat, hogy a női kajakos olimpiai bajnokaink közül többen nem állnak rajthoz, de ez egy jó lehetőség lesz azoknak a fiataloknak, akik a jövőben is predesztináltak arra, hogy a válogatott erősségei legyenek."

A szezon első Világkupa versenyét május 20-22. között rendezik Racicében, amelyre a magyar kajak-kenu válogatott 19 fős csapattal utazik. Az olimpiai számokat illetően a nőknél kajakban ezúttal csak a kétszeres világbajnok Gazsó Dorka indul. Kenuban az olimpiai ötödik Balla Virág és Takács Kincső kétszáz egyesben és ötszáz párosban is rajthoz állnak. Utóbbi számban két magyar egység lesz, a tavalyi U23-as világbajnok Nagy Bianka, Bragato Giada-egység is ott lesz a mezőnyben.

Férfi K-2 500 méteren a Tótka Sándor, Nádas Bence-páros mellett a tavaly U23-ban versenyző Opavszky Márk, Fodor Bence-egység kap lehetőséget. Négyesben is egy fiatal kvartettnek szavazott ezúttal bizalmat a szövetségi kapitány, amely Balogh Gergely, Szendy Márk, Szendy Maximilián, Kós Benedek-összeállításban indul. Kenu ezer egyesben Adolf Balázsra és Bodonyi Andrásra, ötszáz párosban pedig a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám-duóra szegeződik a figyelmünk. Hüttner Csaba hangsúlyozta, a világkupa jó felkészülési állomás lesz a rákövetkező héten sorra kerülő szegedi válogató előtt.

"Szeretném azt látni, hogy a versenyzőink jól teljesítenek, de természetesen nem az az elvárásom, hogy most teljesítsenek a legjobban. Ez egy felkészülési állomás, amelynek a lényege, hogy a hónap végi hazai válogató előtt mindenféle tét nélkül tudják magukat tesztelni." - mondta a felnőtt szövetségi kapitány.

(MKKSZ)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.