Dunaújváros Hetilap

Nem kérdés, vért adni májusban is menő!

Öcaline - 2022. május 1. 19:34

Visszatérő motívum, hogy jelentős a vérigény, a városunkban és a térségben ebben a hónapban is sok lehetőséget ragadhatnak meg az önkéntes véradók, hogy hétköznapi hőssé váljanak. A jelszó változatlan: vért adni menő!

Változatlanul minden lehetőséget megragadnak, és mindenkinek esélyt adnak a véradásra annak érdekében, hogy teljesítsék az egészségügyi szféra igényét, mondta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.

Bevált recepten ne változtass!

A fentiekből eredően folytatják az elmúlt hónapok gyakorlatát annak érdekében, hogy mindenki találjon lehetőséget az önkéntes véradásra, hangsúlyozta Feth Katalin:
– Szerencsére sokakban tudatosodott az az egyszerű tézis, hogy a vér mással nem pótolható – nagyon nagy segítséget jelent a véradás. Így természetesen mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyrészt a véradások helyszíneivel, másfelől az alkalmak beosztásával a lehető legnagyobb segítséggel szolgáljuk önkénteseinket. Természetesen májusban is lesznek délutáni alkalmak, több teleülésen folytatódik a térségi szintű kitelepülés is. Bízunk abban, hogy a lehető legtöbben ismerik föl, hogy vért adni milyen menő dolog! 

Két új helyszín is csatasorba áll

A területi szervezet vezetője érdeklődésünkre azt is kiemelte, hogy ebben a hónapban is folytatják a rendkívüli alkalmak szervezését – új helyszínként szerepel a donortoborzó menetrendben a Duna-parti horgásztanya, valamint a Kultik Mozi is:
– Az áprilisban is kiderült, hogy a rendkívüli alkalmak változatlanul a véradások „slágereinek” számítanak – az újtelepi ÖKO Nap és az MMK-ban szervezett húsvéti véradás egyaránt igazolta, hogy szükség van a rendkívüli helyszínekre. Most is szerepel hasonló a kínálatunkban, és reméljük, a nem titkoltan új véradók toborzását is segítő Duna-parti alkalom is siker lesz a horgászok körében, mint ahogy a Kultik Mozi is csalogató bázis lehet. A lehetőség adott – szeretettel várunk mindenkit mindkét helyen, a hangulatra biztosan nem lesz, nem lehet panasz! 

Máris mutatjuk a májusi menetrendet – itt a tételes toborzó

Összeállításunkban szokás szerint a következő havi, most tételesen a májusi véradási tervet találják – ki-ki választhat a felkínált lehetőségek közül!

május 2., hétfő 13-18 óra – Pusztaszabolcs, Művelődési ház (Adonyi út 12.)
május 3., kedd  8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 5., csütörtök 14,30-17 óra – Kulcs, Faluház (Kossuth L. u. 65)
május 10., kedd 13,30-16,30 óra – Baracs, Faluház (Szabadság tér 8.)
május 12., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 17., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 19., csütörtök 11-15 óra – Kultik Mozi (Dújv. Dózsa tér 1.)
május 24., kedd 11-15 óra – Horgásztanya (Dújv. Halász sor 1-3.)
május 26., csütörtök 9-15 óra – Hankook
május 31., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

A feladat ismét adott – a tételes donortoborzó menetrend alapján mindenki eldöntheti, mikor ment meg önkéntes véradóként és hétköznapi hősként három életet!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.