Dunaújváros Hetilap

Nem kérdés, vért adni májusban is menő!

Öcaline - 2022. május 1. 19:34

Visszatérő motívum, hogy jelentős a vérigény, a városunkban és a térségben ebben a hónapban is sok lehetőséget ragadhatnak meg az önkéntes véradók, hogy hétköznapi hőssé váljanak. A jelszó változatlan: vért adni menő!

Változatlanul minden lehetőséget megragadnak, és mindenkinek esélyt adnak a véradásra annak érdekében, hogy teljesítsék az egészségügyi szféra igényét, mondta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.

Bevált recepten ne változtass!

A fentiekből eredően folytatják az elmúlt hónapok gyakorlatát annak érdekében, hogy mindenki találjon lehetőséget az önkéntes véradásra, hangsúlyozta Feth Katalin:
– Szerencsére sokakban tudatosodott az az egyszerű tézis, hogy a vér mással nem pótolható – nagyon nagy segítséget jelent a véradás. Így természetesen mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyrészt a véradások helyszíneivel, másfelől az alkalmak beosztásával a lehető legnagyobb segítséggel szolgáljuk önkénteseinket. Természetesen májusban is lesznek délutáni alkalmak, több teleülésen folytatódik a térségi szintű kitelepülés is. Bízunk abban, hogy a lehető legtöbben ismerik föl, hogy vért adni milyen menő dolog! 

Két új helyszín is csatasorba áll

A területi szervezet vezetője érdeklődésünkre azt is kiemelte, hogy ebben a hónapban is folytatják a rendkívüli alkalmak szervezését – új helyszínként szerepel a donortoborzó menetrendben a Duna-parti horgásztanya, valamint a Kultik Mozi is:
– Az áprilisban is kiderült, hogy a rendkívüli alkalmak változatlanul a véradások „slágereinek” számítanak – az újtelepi ÖKO Nap és az MMK-ban szervezett húsvéti véradás egyaránt igazolta, hogy szükség van a rendkívüli helyszínekre. Most is szerepel hasonló a kínálatunkban, és reméljük, a nem titkoltan új véradók toborzását is segítő Duna-parti alkalom is siker lesz a horgászok körében, mint ahogy a Kultik Mozi is csalogató bázis lehet. A lehetőség adott – szeretettel várunk mindenkit mindkét helyen, a hangulatra biztosan nem lesz, nem lehet panasz! 

Máris mutatjuk a májusi menetrendet – itt a tételes toborzó

Összeállításunkban szokás szerint a következő havi, most tételesen a májusi véradási tervet találják – ki-ki választhat a felkínált lehetőségek közül!

május 2., hétfő 13-18 óra – Pusztaszabolcs, Művelődési ház (Adonyi út 12.)
május 3., kedd  8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 5., csütörtök 14,30-17 óra – Kulcs, Faluház (Kossuth L. u. 65)
május 10., kedd 13,30-16,30 óra – Baracs, Faluház (Szabadság tér 8.)
május 12., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 17., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 19., csütörtök 11-15 óra – Kultik Mozi (Dújv. Dózsa tér 1.)
május 24., kedd 11-15 óra – Horgásztanya (Dújv. Halász sor 1-3.)
május 26., csütörtök 9-15 óra – Hankook
május 31., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

A feladat ismét adott – a tételes donortoborzó menetrend alapján mindenki eldöntheti, mikor ment meg önkéntes véradóként és hétköznapi hősként három életet!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.