Dunaújváros Hetilap

Nem kérdés, vért adni májusban is menő!

Öcaline - 2022. május 1. 19:34

Visszatérő motívum, hogy jelentős a vérigény, a városunkban és a térségben ebben a hónapban is sok lehetőséget ragadhatnak meg az önkéntes véradók, hogy hétköznapi hőssé váljanak. A jelszó változatlan: vért adni menő!

Változatlanul minden lehetőséget megragadnak, és mindenkinek esélyt adnak a véradásra annak érdekében, hogy teljesítsék az egészségügyi szféra igényét, mondta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője.

Bevált recepten ne változtass!

A fentiekből eredően folytatják az elmúlt hónapok gyakorlatát annak érdekében, hogy mindenki találjon lehetőséget az önkéntes véradásra, hangsúlyozta Feth Katalin:
– Szerencsére sokakban tudatosodott az az egyszerű tézis, hogy a vér mással nem pótolható – nagyon nagy segítséget jelent a véradás. Így természetesen mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy egyrészt a véradások helyszíneivel, másfelől az alkalmak beosztásával a lehető legnagyobb segítséggel szolgáljuk önkénteseinket. Természetesen májusban is lesznek délutáni alkalmak, több teleülésen folytatódik a térségi szintű kitelepülés is. Bízunk abban, hogy a lehető legtöbben ismerik föl, hogy vért adni milyen menő dolog! 

Két új helyszín is csatasorba áll

A területi szervezet vezetője érdeklődésünkre azt is kiemelte, hogy ebben a hónapban is folytatják a rendkívüli alkalmak szervezését – új helyszínként szerepel a donortoborzó menetrendben a Duna-parti horgásztanya, valamint a Kultik Mozi is:
– Az áprilisban is kiderült, hogy a rendkívüli alkalmak változatlanul a véradások „slágereinek” számítanak – az újtelepi ÖKO Nap és az MMK-ban szervezett húsvéti véradás egyaránt igazolta, hogy szükség van a rendkívüli helyszínekre. Most is szerepel hasonló a kínálatunkban, és reméljük, a nem titkoltan új véradók toborzását is segítő Duna-parti alkalom is siker lesz a horgászok körében, mint ahogy a Kultik Mozi is csalogató bázis lehet. A lehetőség adott – szeretettel várunk mindenkit mindkét helyen, a hangulatra biztosan nem lesz, nem lehet panasz! 

Máris mutatjuk a májusi menetrendet – itt a tételes toborzó

Összeállításunkban szokás szerint a következő havi, most tételesen a májusi véradási tervet találják – ki-ki választhat a felkínált lehetőségek közül!

május 2., hétfő 13-18 óra – Pusztaszabolcs, Művelődési ház (Adonyi út 12.)
május 3., kedd  8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 5., csütörtök 14,30-17 óra – Kulcs, Faluház (Kossuth L. u. 65)
május 10., kedd 13,30-16,30 óra – Baracs, Faluház (Szabadság tér 8.)
május 12., csütörtök 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 17., kedd 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
május 19., csütörtök 11-15 óra – Kultik Mozi (Dújv. Dózsa tér 1.)
május 24., kedd 11-15 óra – Horgásztanya (Dújv. Halász sor 1-3.)
május 26., csütörtök 9-15 óra – Hankook
május 31., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

A feladat ismét adott – a tételes donortoborzó menetrend alapján mindenki eldöntheti, mikor ment meg önkéntes véradóként és hétköznapi hősként három életet!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

Továbbra is nagyon várjuk az M8-as autópálya megépítését

2023. jan. 27.

Szabó Zsolt, városunk gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be egy december végi egyeztetésről Bartal Tamással, az Építési és Beruházási Minisztérium helyettes államtitkárával, melynek témája Dunaújváros közlekedési koncepciója volt. 

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

Felszámolás alatt a DVCSH Kft., várják a hitelezők jelentkezését!

2023. jan. 27.

A Székesfehérvári Törvényszék január 12-én tette közzé a Cégközlönyben a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DVCSH Kft.) felszámolásának elrendelését. Fontos a dátum, máris kiderül, miért!

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

DSTV: ismét véradás a Petőfi iskolában

2023. jan. 27.

Régi-új helyszínen szerveztek véradást városunkban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Petőfi iskolát kereshették fel a napokban azok az önkéntesek, akik vállalták a "csapolást" három embertársuk megmentése érdekében. Hangkép.

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

2023. jan. 25.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.