Nyikos Veronika magabiztos bajnoki címe

spigott - 2022. május 10. 17:33

Minden meccsét simán megnyerve szerezte meg kadett korcsoport bajnoki címét a DKSE tehetséges birkózója a fővárosban megrendezett szabadfogású bajnokságon.

Kép forrása: DKSE

Budapesten rendezték meg a birkózók Kadet Korcsoportos (U17) Szabadfogású Országos Bajnokságot május 8-án, s a megméretésen természetesen ezúttal is ott voltak a DKSE birkózó szakosztályának ifjú tehetségei.

Pupp Viktória (65kg) serdülőként indult az idősebbek között, s bár első mérkőzését adácsi ellenfelével szemben 4-0-s pontozással megnyerte, a második mérkőzésén kecskeméti ellenfele két vállra fektette. Ugyancsak tussal kapott ki a harmadik találkozóján is, melyen sérülést szenvedett, így a negyedik mérkőzésére nem tudott kiállni, s végül a negyedik helyen végzett. Miklósics Roland (60 kg) szintén serdülőként lépett szőnyegre egy korcsoporttal feljebb, két vereséggel helyezetlenül zárt.

Nyikos Veronika +73kg-ban végig határozottan birkózott, azt történt a szőnyegen, amit ő akart. Első mérkőzését 10-0-s vezetésnél tusgyőzelemmel fejezte be BVSC-s ellenfelével szemben, s ezt a második fordulóban, egy szolnoki lánnyal szemben is megismételte. Az aranyéremért folyó küzdelemben 16-5-ös győzelemmel biztosította be az első helyét, ezzel megszerezte a súlycsoport magyar bajnoki címét. Kiss Károly edző szerint Viktória és Roland hasznos tapasztalatokat szerzett a versenyen, náluk ez is volt a cél, míg Verától várta a bajnoki cím megszerzését, melyet magabiztosan hozott is a DKSE kiválósága.

A rovat további hírei: Sport

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.