Dunaújváros Hetilap

Rögtönzött bejárás, a cél a körzet fejlődése

Terdik Péter - 2022. május 8. 8:40

A Görbe utcában tartott sajtótájékoztatót Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője. A tájékoztatón beszámolt a térség fejlődését célzó tervekről és fejleményekről, külön figyelmet szentelve a parkolás kérdésére. 

Sajtótájékoztató részeként számolt be Szabó Zsolt a körzete fejlődését érintő terveiről. Új virágládákkal és kukákkal bővül a térség, valamint két helyszínen új parkolókat is kialakítanak: 
 – A Görbe utca, azt hiszem nem csak a Technikum és a körzet, hanem Dunaújváros egyik legszebb utcája. Az egyik társasház közös képviselőjével, tisztségviselőkkel, és városlakókkal közösen egy rögtönzött bejárást tartottunk, hogy megnézzük, milyen feladatokkal és problémákkal nézünk szembe idén nyáron. A cél, hogy a Görbe utca és környéke még szebb, és még élhetőbb legyen. Azt hiszem, hogy mind Dunaújvárosban, mind pedig ebben a választókörzetben kiemelt probléma a parkolás. A Görbe utcában nagyon behatároltak a lehetőségeink parkoló kialakítására, az egyetlen lehetőség a Görbe utca 9. előtti területen van. De ebbe a munkába csak akkor vágunk bele, ha a társasház többsége ebbe beleegyezik. Arról azonban örömmel számolhatok be, hogy parkoló kialakítás és felújítás biztosan indul a körzetben a Semmelweis udvarban, illetve a Kiskohász mögötti területen. Igyekszünk olyan parkolókat átadni a városlakóknak, ahol biztonságban helyezhetik el az autóikat. 

Szabó Zsolt elmondta, a Görbe utcában új padok és kukák kihelyezésére számíthatnak a körzetben élők. Emellett folyamatos az egyeztetés a városlakókkal és az önkormányzat munkatársaival, hogy a felmerülő problémákra mielőbbi megoldást találjanak.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

Monstre közgyűlésre készülhetnek a képviselők

2022. máj. 18.

A nyílt ülésen több mint 40, zárt ajtók mögött további 1 tétel szerepel a közgyűlés napirendjén – az önkormányzat képviselői a Városháza közgyűlési termében tanácskoznak csütörtökön délelőtt.

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

Jótékony maciözön a Civilházban (galériával)

2022. máj. 18.

Minden, ami Maci – ezzel a sokatmondó címmel nyílt kiállítás a Római körúti bázison hétfőn délután. A tárlat egy jótét sorozat első állomása, mintegy 800 mackót láthatnak a vendégek!

DSTV: technikumi lomtalanítás

DSTV: technikumi lomtalanítás

2022. máj. 18.

A tavaszi időszak utolsó lomtalanításáról tudósít a DSTV összeállítása. A Technikum II. városrészben szervezték az elektronikus hulladékgyűjtéssel kiegészített akciót a hét végén. Hangkép.

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

Adj vért mozijegyért – és ments meg a Kultikban három életet!

2022. máj. 17.

Rendhagyó helyszín, rendkívüli akcióval körítve, az önkéntes segítségnyújtás jegyében: a Kultik Dunaújváros lesz a következő véradás helyszíne – csütörtökön várják a mozi hőseit!

Közösen keresik a megoldást

Közösen keresik a megoldást

2022. máj. 16.

Régóta okoz gondot Dunaújvárosban az 5-ös körzetben a Köztársaság utcában a zöldterületen áthajtó, járdára felálló áruszállító kamionok jelenléte. Raduka Zsuzsanna, a körzet képviselője az önkormányzat munkatársaival és az érintettekkel a helyszínen járt, hogy közösen keressenek megoldást a problémára. 

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

EpiPen injekciókkal segített és egyedülálló városi összefogást tervez a Duna Plazma az ovisok részére!

2022. máj. 15.

A februári nyitány óta egyre népszerűbb Duna Plazma az elmúlt hónapokban több közösségi kezdeményezéssel, támogatással rukkolt elő, a napokban extra akciókkal kényeztette a plazmaadókat, de most minden eddiginél nagyobb akcióval várja a segítőket. (X)

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

Közös erővel szépítik tovább Szabó Zsolt körzetét

2022. máj. 14.

Az elmúlt időszakban kapott lakossági megkeresésekről tartott körzetbejárást Szabó Zsolt alpolgármester, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője. A képviselő beszámolt arról is, hogy számos helyen megindultak a munkálatok a korábbi körzetbejárásokon megbeszéltek szerint.