Serdülő bajnok a DSE Röplabda Akadémia

spigott - 2022. május 16. 7:30

Igazi csapatként játszva hódította el az U17-es bajnokság aranyérmét a DSE Röplabda Akadémia együttese a sorozat kecskeméti fináléjában.

Nagy feladat várt a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapatára, mely a serdülő bajnokság hatos döntőjében lépett pályára Kecskeméten a mögöttünk hagyott hétvégén. Tomanóczy Tibor alakulata egy évvel ezelőtt bronzéremnek örülhetett, s fiataljaink ezúttal a még fényesebb éremben reménykedve vágtak neki a csatának.

Méghozzá a Kaposvár elleni csoportmeccsel, melyen óriási csatát vívtak vetélytársukkal, s bár három szettet követően még a mieink vezettek 2-1-re, a negyedik és ötödik játszmában az ellenfél volt pontosabb, így innentől nehezített pályán, a csoport második helyéért küzdve kellett talpra állnia a mieinknek. Ehhez előbb a Dág együttesét kellett legyőznie fiataljainknak, akik második csoportmeccsük első játszmáját nagyon simán behúzták, s bár a folytatásra feljavult a dági alakulat, a szoros véghajrákat ezúttal a mieink bírták jobban, s végül 3-0-s győzelemmel biztosították be második helyüket a csoportban.

Képek forrása: MRSZ Utánpótlás

A szombati keresztjátékban először az elődöntő elérése kellett összpontosítania az akadémistáknak, s eben a Kazincbarcika próbálta megakadályozni a mieinket, szerencsére nem sok sikerrel, mert a szorosabb első játszma után nagyon összeállt a Tomanóczy-gárda játéka, mely magabiztos, 3-0-s sikerrel jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé. A fináléba jutásért a címvédő, s egyben házigazda Kecskemét volt a DSE ellenfele, ám fiataljaink ezúttal is remekül kezdtek, az első két szettet megnyerték, s bár a harmadikban szépített a KESI, a negyedik felvonás rendkívül izgalmas hajráját a mieink bírták jobban, s végül 3-1-es győzelmet aratva jutottak be a bajnoki döntőbe.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

Itt egy jól ismert ellenfél, a Kaposvár várt együttesünkre, mely ezúttal lényegesen összeszedettebben játszott, mint a csoportkörben, s az első, valamint a második játszmát is magabiztosan behúzva került előnybe. A harmadik etapban már tíz ponttal is vezettek fiataljaink, mikor elkezdett felzárkózni a Kaposvár, ám hiába csökkentette minimálisra hátrányát az ellenfél, nem botlottak meg az akadémisták az aranykapuban, újból összekapták magukat, s egy 5-1-es sorozattal eldöntötték a meccset, így meccsről-meccsre fokozatosan javulva, teljesen megérdemelten hódították el a serdülő bajnokság aranyérmét.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei

Csoportkör
RÖAK Kaposvár - DSE Röplabda Akadémia 3-2 (23, -21, -25, 13, 9)
DSE Röplabda Akadémia - Dág KSE 3-0 (10, 23, 24)

Keresztjáték
DSE Röplabda Akadémia - Kazincbarcika 3-0 (25, 15, 16)

Elődöntő
KESI - DSE Röplabda Akadémia 1-3 (-14, -22, 15, -26)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia - RÖAK Kaposvár 3-0 (18, 14, 20)

A bajnoki döntő végeredménye: 1. DSE Röplabda Akadémia, 2. RÖAK Kaposvár, 3. KESI, 4. Szolnok, 5. Dág KSE, 6. Kazincbarcika

A bajnokcsapat névsora: Peredi Zoltán, Pász Olivér, Göczi Dániel, Tóth Kristóf, Vida Péter Tamás, Makó József Gábor, Szalai Kristóf József, Pintér Barnabás, Béres Mátyás, Kuti Márk László, Tömöri László. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

DSTV: újabb forduló az ÚDL-ben

2022. júl. 04.

Harminc férfi, és hét női versenyző részvételével rendezték meg az Újvárosi Darts Liga harmadik fordulóját a közelmúltban. Hangkép.

Ezüstérmes juniorok

Ezüstérmes juniorok

2022. júl. 04.

Fordulatos véghajrában kapott ki a norvégoktól a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokság döntőjében.

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

Büszkék az ezüstre, de magasabbra törnek a női vízilabda-válogatott tagjai

2022. júl. 03.

A magyar női vízilabda-válogatott tagjai büszkék a hazai rendezésű világbajnokságon szombaton nyert ezüstérmükre, ugyanakkor nem elégednek meg ennyivel, és még magasabbra törnének.

Szoros vereség Szegeden

Szoros vereség Szegeden

2022. júl. 03.

Korán vezetést szerzett, ám végül 2-1-es vereséget szenvedett szegedi edzőmeccsén a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Csodás ezüst a világbajnokságon!

Csodás ezüst a világbajnokságon!

2022. júl. 02.

Második helyen végzett a budapesti világbajnokságon a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott, miután a döntőben 9-7-re kikapott az amerikai csapattól.

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

Újabb volt győri játékos Dunaújvárosban

2022. júl. 02.

A 22 éves Dézsi Bence is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál folytatja pályafutását a 2022/2023-as szezonban.

Vb-döntős a junior válogatott!

Vb-döntős a junior válogatott!

2022. júl. 02.

Remek hajrával aratott nyolcgólos győzelmet a svédek ellen, így bejutott a világbajnokság döntőjébe a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar junior női kézilabda válogatott.