Serdülő bajnok a DSE Röplabda Akadémia

spigott - 2022. május 16. 7:30

Igazi csapatként játszva hódította el az U17-es bajnokság aranyérmét a DSE Röplabda Akadémia együttese a sorozat kecskeméti fináléjában.

Nagy feladat várt a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapatára, mely a serdülő bajnokság hatos döntőjében lépett pályára Kecskeméten a mögöttünk hagyott hétvégén. Tomanóczy Tibor alakulata egy évvel ezelőtt bronzéremnek örülhetett, s fiataljaink ezúttal a még fényesebb éremben reménykedve vágtak neki a csatának.

Méghozzá a Kaposvár elleni csoportmeccsel, melyen óriási csatát vívtak vetélytársukkal, s bár három szettet követően még a mieink vezettek 2-1-re, a negyedik és ötödik játszmában az ellenfél volt pontosabb, így innentől nehezített pályán, a csoport második helyéért küzdve kellett talpra állnia a mieinknek. Ehhez előbb a Dág együttesét kellett legyőznie fiataljainknak, akik második csoportmeccsük első játszmáját nagyon simán behúzták, s bár a folytatásra feljavult a dági alakulat, a szoros véghajrákat ezúttal a mieink bírták jobban, s végül 3-0-s győzelemmel biztosították be második helyüket a csoportban.

Képek forrása: MRSZ Utánpótlás

A szombati keresztjátékban először az elődöntő elérése kellett összpontosítania az akadémistáknak, s eben a Kazincbarcika próbálta megakadályozni a mieinket, szerencsére nem sok sikerrel, mert a szorosabb első játszma után nagyon összeállt a Tomanóczy-gárda játéka, mely magabiztos, 3-0-s sikerrel jutott be a sorozat legjobb négy csapata közé. A fináléba jutásért a címvédő, s egyben házigazda Kecskemét volt a DSE ellenfele, ám fiataljaink ezúttal is remekül kezdtek, az első két szettet megnyerték, s bár a harmadikban szépített a KESI, a negyedik felvonás rendkívül izgalmas hajráját a mieink bírták jobban, s végül 3-1-es győzelmet aratva jutottak be a bajnoki döntőbe.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

Itt egy jól ismert ellenfél, a Kaposvár várt együttesünkre, mely ezúttal lényegesen összeszedettebben játszott, mint a csoportkörben, s az első, valamint a második játszmát is magabiztosan behúzva került előnybe. A harmadik etapban már tíz ponttal is vezettek fiataljaink, mikor elkezdett felzárkózni a Kaposvár, ám hiába csökkentette minimálisra hátrányát az ellenfél, nem botlottak meg az akadémisták az aranykapuban, újból összekapták magukat, s egy 5-1-es sorozattal eldöntötték a meccset, így meccsről-meccsre fokozatosan javulva, teljesen megérdemelten hódították el a serdülő bajnokság aranyérmét.

A DSE Röplabda Akadémia eredményei

Csoportkör
RÖAK Kaposvár - DSE Röplabda Akadémia 3-2 (23, -21, -25, 13, 9)
DSE Röplabda Akadémia - Dág KSE 3-0 (10, 23, 24)

Keresztjáték
DSE Röplabda Akadémia - Kazincbarcika 3-0 (25, 15, 16)

Elődöntő
KESI - DSE Röplabda Akadémia 1-3 (-14, -22, 15, -26)

Döntő
DSE Röplabda Akadémia - RÖAK Kaposvár 3-0 (18, 14, 20)

A bajnoki döntő végeredménye: 1. DSE Röplabda Akadémia, 2. RÖAK Kaposvár, 3. KESI, 4. Szolnok, 5. Dág KSE, 6. Kazincbarcika

A bajnokcsapat névsora: Peredi Zoltán, Pász Olivér, Göczi Dániel, Tóth Kristóf, Vida Péter Tamás, Makó József Gábor, Szalai Kristóf József, Pintér Barnabás, Béres Mátyás, Kuti Márk László, Tömöri László. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.