Szép siker a dobogós ellen

spigott - 2022. május 15. 12:48

Tetemes hátrányból fordítva aratott kétgólos győzelmet a Szekszárd elleni felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es női csapata.

Kép: DKKA-archív

Utolsó hazai mérkőzését játszotta az NB II-es felnőtt bajnokság Dél-Nyugat csoportjában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata, mely a tabellán második Szekszárd együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban szombaton délelőtt tizenegy órától.

Az összecsapásnak inkább a vendégek voltak az esélyesei, ám fiataljaink nem foglalkoztak a két gárda közi kilencpontos különbséggel, s bátor játékkal vetették magukat a küzdelembe. Ez az eredmény alakulásán is meglátszott, mert jobbára az akadémistáknál volt az előny, s még a 19. percben is egált mutatott az eredményjelző (8-8). Ekkor jött azonban egy komolyabb hullámvölgy a mieink játékában, a vendégek egy 4-0-s sorozattal léptek el a DKKA-tól, s bár 27. percben megtörte gólcsendjét együttesünk, a szünetre így is 14-9-es szekszárdi fórral vonultak a felek.

A térfélcsere után már hattal is vezetett a vendégcsapat, de feljavuló védekezésének és támadójátékának köszönhetőn a 42. percre megfelezte hátrányát Kovács István alakulata (14-17). A Fekete Gólyák egészen a véghajráig tartották egy-kétgólos előnyüket, ám a meccs utolsó perceire nagyon összekapták magukat kézilabdázóink, akik egy 5-1-es rohammal fordítottak, s végül 25-23-as győzelmet aratva biztosították be ötödik helyüket az NB II-es felnőtt pontvadászat Dél-Nyugat csoportjában.

DKKA U22 - Szekszárdi FGKC 25-23 (9-14)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 4, Sztanó Kincső 4, Gajdos Petra 3, Kiss Csenge 3, Graffy Tamara 3, Korozmán Mercédesz 3, Kovács Flóra 2, Agócs Alexandra 1, Mikó Luca 1, Szabó Aida 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.