Szoros siker a szezonzárón

spigott - 2022. május 23. 17:30

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Kép: DKKA-archív

Pázmándon, a Gárdony-Pázmánd NK U22 elleni összecsapással zárta a felnőtt NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata vasárnap délután négy órától. Kovács István együttese az ötödik, míg a házigazdák a hetedik helyről vágtak neki a mérkőzésnek, mely már a kezdő sípszótól komoly csatát, kiegyenlített küzdelmet hozott. A meccset a vendéglátók kezdték valamivel jobban, de kézilabdázóink hamar egalizáltak, majd a 14. percben már két góllal, 6-4-re vezettek. A folytatásban beleerősítettek a hazaiak is, a véghajrában ismét magukhoz ragadták az előnyt, de az utolsó percekben jól koncentráltak a mieink, így a szünetre 10-11-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

A térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, a védelmek és a kapusok is jó formát mutattak, s bár 14-13-nál ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző, Kiss Csenge, Graffy Tamara és Kovács Flóra találataival megint fordítani tudott együttesünk (14-16). Innentől rendre kézilabdázóinknál volt az előny, de a pázmándiak nem adták fel a küzdelmet, végig ott loholtak a mieink nyomában sőt, az 55. percre ismét sikerült egalizálniuk (19-19). A találkozó hajrája komoly izgalmakat hozott, még az utolsó percben is 20-20 volt a állás, de Kecskés Noémi góljára nem tudott válaszolni a házigazda, így a DKKA U22-esei végül 21-20-as győzelemmel fejezték be az NB II-es felnőtt bajnokságot, méghozzá a tabella ötödik helyén.

Gárdony-Pázmánd NK U22 - DKKA U22 20-21 (10-11)
Gólszerzőink: Graffy Tamara 6, Kiss Csenge 5, Kecskés Noémi 2, Sztanó Kincső 2, Kovács Flóra 2, Csiszár Laura 1, Gajdos Petra 1, Agócs Alexandra 1, Korozmán Mercédesz 1.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.