Szoros siker a szezonzárón

spigott - 2022. május 23. 17:30

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Kép: DKKA-archív

Pázmándon, a Gárdony-Pázmánd NK U22 elleni összecsapással zárta a felnőtt NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata vasárnap délután négy órától. Kovács István együttese az ötödik, míg a házigazdák a hetedik helyről vágtak neki a mérkőzésnek, mely már a kezdő sípszótól komoly csatát, kiegyenlített küzdelmet hozott. A meccset a vendéglátók kezdték valamivel jobban, de kézilabdázóink hamar egalizáltak, majd a 14. percben már két góllal, 6-4-re vezettek. A folytatásban beleerősítettek a hazaiak is, a véghajrában ismét magukhoz ragadták az előnyt, de az utolsó percekben jól koncentráltak a mieink, így a szünetre 10-11-es dunaújvárosi fórral vonultak a felek.

A térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, a védelmek és a kapusok is jó formát mutattak, s bár 14-13-nál ismét hazai vezetést mutatott az eredményjelző, Kiss Csenge, Graffy Tamara és Kovács Flóra találataival megint fordítani tudott együttesünk (14-16). Innentől rendre kézilabdázóinknál volt az előny, de a pázmándiak nem adták fel a küzdelmet, végig ott loholtak a mieink nyomában sőt, az 55. percre ismét sikerült egalizálniuk (19-19). A találkozó hajrája komoly izgalmakat hozott, még az utolsó percben is 20-20 volt a állás, de Kecskés Noémi góljára nem tudott válaszolni a házigazda, így a DKKA U22-esei végül 21-20-as győzelemmel fejezték be az NB II-es felnőtt bajnokságot, méghozzá a tabella ötödik helyén.

Gárdony-Pázmánd NK U22 - DKKA U22 20-21 (10-11)
Gólszerzőink: Graffy Tamara 6, Kiss Csenge 5, Kecskés Noémi 2, Sztanó Kincső 2, Kovács Flóra 2, Csiszár Laura 1, Gajdos Petra 1, Agócs Alexandra 1, Korozmán Mercédesz 1.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.