Tartja ötödik helyét a DKKA

spigott - 2022. május 9. 17:17

Gyakorlatilag végig vezetve aratott háromgólos győzelmet Hévízen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kép: DKKA-archív

A kilencedik helyezett Hévíz otthonában folytatta az NB II-es felnőtt pontvadászat Dél-Nyugat csoportjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Fiataljaink esélyesként vágtak neki a találkozónak, méghozzá remekül, ugyanis 2-2 után sorozatban hat góllal szomorították házigazdájukat, így a 12. percben már 8-2-es dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző. A házigazdák menetrendszerű időkérése sem nagyon törte meg szerencsére a mieink lendületét, s bár elkezdtek jönni a hévízi gólok is, a mieink tartották sőt, még növelték is előnyüket, így bő tíz perccel a szünet előtt már 14-6-re vezettek. A játékrész hajráára azonban nagyon összekapta magát a hazai csapat, mely három gólt ledolgozott hátrányából, így ígért még izgalmakat a második felvonás (13-18).

Főleg úgy, hogy a térfélcsere után két és fél perc alatt háromszor is bevette a mieink kapuját a hévízi alakulat, mely így pillanatok alatt "lőtávolba" került, s innentől már teljesen nyílt lett a meccs (16-18). Kovács István tanítványai szerencsére jól reagáltak erre, összekapták támadójátékukat, s bár a vendéglátók nem akartak leszakadni, a folytatásban rendre három-négy góllal vezettek a mieink sőt, bő tíz perccel a meccs vége előtt már öt találattal álltak jobban akadémistáink (27-32). A hazaiak persze ekkor sem adták fel, ám hiába hajráztak nagyot, három gólt megőrzött előnyéből együttesünk, mely végül 37-34-es sikerrel gyűjtötte be a két pontot, s két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is az ötödik helyen áll a tabellán.

Felnőtt NB II Dél-Nyugat
Hévízi SK - DKKA U22 34-37
(13-18)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 10, Graffy Tamara 7, Kiss Csenge 5, Agócs Alexandra 5, Sztanó Kincső 3, Gajdos Petra 2, Bereczki Bíborka 2, Korozmán Mercédesz 2, Kovács Flóra 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.