Tartja ötödik helyét a DKKA

spigott - 2022. május 9. 17:17

Gyakorlatilag végig vezetve aratott háromgólos győzelmet Hévízen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kép: DKKA-archív

A kilencedik helyezett Hévíz otthonában folytatta az NB II-es felnőtt pontvadászat Dél-Nyugat csoportjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Fiataljaink esélyesként vágtak neki a találkozónak, méghozzá remekül, ugyanis 2-2 után sorozatban hat góllal szomorították házigazdájukat, így a 12. percben már 8-2-es dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző. A házigazdák menetrendszerű időkérése sem nagyon törte meg szerencsére a mieink lendületét, s bár elkezdtek jönni a hévízi gólok is, a mieink tartották sőt, még növelték is előnyüket, így bő tíz perccel a szünet előtt már 14-6-re vezettek. A játékrész hajráára azonban nagyon összekapta magát a hazai csapat, mely három gólt ledolgozott hátrányából, így ígért még izgalmakat a második felvonás (13-18).

Főleg úgy, hogy a térfélcsere után két és fél perc alatt háromszor is bevette a mieink kapuját a hévízi alakulat, mely így pillanatok alatt "lőtávolba" került, s innentől már teljesen nyílt lett a meccs (16-18). Kovács István tanítványai szerencsére jól reagáltak erre, összekapták támadójátékukat, s bár a vendéglátók nem akartak leszakadni, a folytatásban rendre három-négy góllal vezettek a mieink sőt, bő tíz perccel a meccs vége előtt már öt találattal álltak jobban akadémistáink (27-32). A hazaiak persze ekkor sem adták fel, ám hiába hajráztak nagyot, három gólt megőrzött előnyéből együttesünk, mely végül 37-34-es sikerrel gyűjtötte be a két pontot, s két fordulóval a bajnokság vége előtt továbbra is az ötödik helyen áll a tabellán.

Felnőtt NB II Dél-Nyugat
Hévízi SK - DKKA U22 34-37
(13-18)
Gólszerzőink: Kecskés Noémi 10, Graffy Tamara 7, Kiss Csenge 5, Agócs Alexandra 5, Sztanó Kincső 3, Gajdos Petra 2, Bereczki Bíborka 2, Korozmán Mercédesz 2, Kovács Flóra 1.

A rovat további hírei: Sport

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

2022. szep. 29.

A magyar női tornász válogatott négy tagjából három is a DKSE versenyzője lesz a szombathelyi Challenge Világkupán.

Csak az első gólig volt nehéz

Csak az első gólig volt nehéz

2022. szep. 28.

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Becsülettel küzdöttek a birkózók

Becsülettel küzdöttek a birkózók

2022. szep. 28.

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.