Dunaújváros Hetilap

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

Öcaline - 2022. május 20. 8:05

Amint arról már beszámoltunk, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki a közelmúltban a Duna Plazma: a Béke téri bázis ezúttal nagyszabású közösségi összefogással kíván segíteni a város óvodáin! A hogyanról olvashatnak az alábbiakban!

A kezdeményezés alapjait a közelmúltban már olvashatták honlapunkon, a kezdeményezés praktikus és operatív fejleményeit Dósa Dorottya centrumvezető összegezte a DO-nak.
Mint megírtuk, a Duna Plazma támogatása révén minden óvoda (és bölcsőde) részesül az akár életmentőként is alkalmazható EpiPen injekciókban, a támogatási program másik pillérét Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetőjével egyeztetve alakították ki. A két elemből álló kezdeményezés egyik célja a Bóbita Tagóvoda sürgős felújításra szoruló mosdóinak rekonstukciója, másfelől a város óvodásainak mozgásfejlesztését szolgáló gyűjtést kezdett és koordinál a Duna Plazma.

A bázis egyfelől 300 ezer forintos tétellel segíti az óvatos becslések szerint 1,5 milliós program megvalósulását, emellett a gyűjtőakciót kezdett – az adományozási folyamat részleteit is taglalta érdeklődésünkre Dósa Dorottya. Aki utalni szeretne, az közvetlenül a Dunaújvárosi Óvoda bankszámlaszámára teheti ezt meg. 

Számlaszám: K&H Bank 10400463 -50526575-51491001 – a "Közlemény" rovatban kérik feltüntetni: Duna Plazma jótékonysági gyűjtés

Aki a hagyományos készpénzes megoldást favorizálja, annak a Béke téri központ recepcióján kitett adománygyűjtő dobozban helyezheti el adományát.
A Duna Plazma ráadásul nemcsak gyűjt, illetve összefogásra buzdít, de segíti is az adományozó cégeket, hangsúlyozta a centrumvezető:
– Aki cégként csatlakozik, annak egyedi ajánlatot tudunk adni egyfelől dolgozói kedvezmény formájában, illetve egy szeptemberben megvalósuló szűrőprogramra is helyet biztosítunk számukra – akkor érkezik ugyanis hozzánk egy szűrőkamion, ahol átfogó egészségügyi vizsgálatot lehet kérni. Ha egy cég nagyobb összeget felajánl, biztosítunk a dolgozóinak helyet a szűrésre.

A lényeg változatlan: a támogatók jelentkezését a manager@dunaplazma.hu e-mail címen, valamint a 0670/657-0335-ös telefonszámon várják! 

Figyelem, fontos: a gyűjtőakció május 30-ig tart, a kezdeményezés eredményéről a Duna Plazma május 31-én esedékes hivatalos megnyitóján számolnak be. A jelentkezőket folyamatosan várják –bízva a közösség erejében!

(Nyitókép: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: Duna Plazma)

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.