Dunaújváros Hetilap

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

Öcaline - 2022. május 20. 8:05

Amint arról már beszámoltunk, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki a közelmúltban a Duna Plazma: a Béke téri bázis ezúttal nagyszabású közösségi összefogással kíván segíteni a város óvodáin! A hogyanról olvashatnak az alábbiakban!

A kezdeményezés alapjait a közelmúltban már olvashatták honlapunkon, a kezdeményezés praktikus és operatív fejleményeit Dósa Dorottya centrumvezető összegezte a DO-nak.
Mint megírtuk, a Duna Plazma támogatása révén minden óvoda (és bölcsőde) részesül az akár életmentőként is alkalmazható EpiPen injekciókban, a támogatási program másik pillérét Gyenes Józsefnével, a Dunaújvárosi Óvoda intézményvezetőjével egyeztetve alakították ki. A két elemből álló kezdeményezés egyik célja a Bóbita Tagóvoda sürgős felújításra szoruló mosdóinak rekonstukciója, másfelől a város óvodásainak mozgásfejlesztését szolgáló gyűjtést kezdett és koordinál a Duna Plazma.

A bázis egyfelől 300 ezer forintos tétellel segíti az óvatos becslések szerint 1,5 milliós program megvalósulását, emellett a gyűjtőakciót kezdett – az adományozási folyamat részleteit is taglalta érdeklődésünkre Dósa Dorottya. Aki utalni szeretne, az közvetlenül a Dunaújvárosi Óvoda bankszámlaszámára teheti ezt meg. 

Számlaszám: K&H Bank 10400463 -50526575-51491001 – a "Közlemény" rovatban kérik feltüntetni: Duna Plazma jótékonysági gyűjtés

Aki a hagyományos készpénzes megoldást favorizálja, annak a Béke téri központ recepcióján kitett adománygyűjtő dobozban helyezheti el adományát.
A Duna Plazma ráadásul nemcsak gyűjt, illetve összefogásra buzdít, de segíti is az adományozó cégeket, hangsúlyozta a centrumvezető:
– Aki cégként csatlakozik, annak egyedi ajánlatot tudunk adni egyfelől dolgozói kedvezmény formájában, illetve egy szeptemberben megvalósuló szűrőprogramra is helyet biztosítunk számukra – akkor érkezik ugyanis hozzánk egy szűrőkamion, ahol átfogó egészségügyi vizsgálatot lehet kérni. Ha egy cég nagyobb összeget felajánl, biztosítunk a dolgozóinak helyet a szűrésre.

A lényeg változatlan: a támogatók jelentkezését a manager@dunaplazma.hu e-mail címen, valamint a 0670/657-0335-ös telefonszámon várják! 

Figyelem, fontos: a gyűjtőakció május 30-ig tart, a kezdeményezés eredményéről a Duna Plazma május 31-én esedékes hivatalos megnyitóján számolnak be. A jelentkezőket folyamatosan várják –bízva a közösség erejében!

(Nyitókép: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: Duna Plazma)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.