Álom maradt a harmadik hely

spigott - 2022. június 19. 15:51

Nem sikerült dobogóra állnia a magyar ifjúsági leány strandkézilabda válogatottnak a görögországi strandkézilabda világbajnokságon.

Kép: ihf.info

A drámai körülmények között elbukott tegnapi elődöntő után ma a világbajnokság bronzmérkőzésén lépett pályára a magyar ifjúsági leány strandkézilabda válogatott. A két dunaújvárosi játékossal, Szabó Aidával és Bartók Dorinával felálló nemzeti együttes a csoportkörben egyszer már legyőzött lengyelek ellen mérette meg magát, s most is nagy lendülettel kezdett, hiszen nagyon simán, 21-10-re behúzta az első felvonást.

A második félidőben viszont villámrajtot vettek a lengyelek, hat ponttal is vezettek már, s bár a mieink nagyot hajráztak, csak megközelíteni tudták ellenfelüket, az egyenlítés sajnos nem jött össze, így szétlövés döntött a bronzérem sorsáról. Itt sajnos a lengyel csapat volt jóval pontosabb, hét pontjára mindössze kettővel tudott válaszolni együttesünk, s ez azt jelentette, hogy hiába a hétmeccses veretlenségi sorozat, két legfontosabb találkozóján nem tudott nyerni válogatottunk, mely így a negyedik helyen fejezte be a világbajnokság küzdelmeit.

Bronzmérkőzés
Magyarország - Lengyelország 1-2 (21-10, 15-16, 2-7)

A magyar U18-as női strandkézilabda válogatott kerete: Bartók Dorina, Buzsáki Bodza, Czifrik Virág, Kazeem Amina, Kreutz Kitti, Lévai Lili, Orbán Laura, Pelle Bettina, Szabó Aida, Zentai Dorottya. Szövetségi kapitány: Pinizsi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.

Továbbra is hibátlanul a vb-n

Továbbra is hibátlanul a vb-n

2022. jún. 30.

Középdöntős csoportját is megnyerte a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon.

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

2022. jún. 30.

Kétszer is hátrányból fordítva aratott győzelmet, s jutott be az U20-as Európa-bajnokság döntőjébe a DKSE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika.