Dunaújváros Hetilap

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Terdik Péter - 2022. június 21. 15:08

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Az elkészült helyeket már birtokba is vették az autósok, Novák Istvánné Katica és Mezei Zsolt is ellenőrizte az elvégzett munkát.  A murvaborítású parkolóhelyek jelentősen csökkentik a városrész parkolással kapcsolatos terheit.

Okos megoldások

Az elkészült parkolóhelyekkel kapcsolatban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester osztotta meg a gondolatait:
 –  Nagyon örülök annak, amikor a lakossági megkeresések találkoznak a városvezetés elképzeléseivel. Erre tökéletes példa a Batsányi János utcában kialakított parkolóhelyek létrehozása. Az út mellett található egykori füves részt már kikoptatták az itt parkolók, és a fű helyén sokszor már csak saras-koszos területet lehetett látni. Ennek azonban vége: Novák Istvánné Katica kereste fel a városvezetést azzal az ötlettel, hogy az eddig párhuzamosan álló autóknak kis átalakítással adjuk meg a lehetőséget, hogy a kopott részen, parkolókat kialakítva ideállhassanak az úttal merőlegesen. Ez a mindösszesen 5 millió forintos beruházás mintegy 100 méteren alakította át a térség parkolását. Ez azért is fontos, mert köztudott, hogy véges költségvetéssel tudunk dolgozni. Az ehhez hasonló olcsó, okos megoldások sokat segítenek a település problémáin.

A városlakók érdekében

Az elkészült beruházás apropóján Novák Istvánné Katica azt mondta, rendkívül örül annak, hogy ilyen hatékony együttműködés valósult meg közte, és az önkormányzat képviselői között. Hozzátette, éppen azért indult a 2-es körzetben esedékes időközi önkormányzati választásokon a „Rajta, Újváros!” Egyesület színeiben, hogy még eredményesebb képviseletet biztosítson a városlakóknak. 
A lakossági megkeresés kapcsán pedig Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester azt mondta, a szűkös anyagi lehetőségeikhez mérten továbbra is rendkívül fontosnak tartják a körzetben élők visszajelzéseit. A Batsányi János utcában létrehozott parkolók tökéletes példái annak, amikor a városlakók életét közösen, összefogva tudják jobbá tenni.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a részletes felhívás

2022. okt. 01.

A közelmúltban szárba szökkent önkormányzati kezdeményezés célja, hogy aktivizálja a helyi erőket – bevallottan "A tiszta Dunaújvárosért!” jelszavával! Felhívás.

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

Mától lehet avart és kerti huladékot égetni, de csak szerdánként és péntekenként!

2022. okt. 01.

Több fontos előírás és tilalom, valamint néhány jelentős kérés kapcsolódik az éppen ma kezdőd periódushoz.

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.