Dunaújváros Hetilap

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Terdik Péter - 2022. június 21. 15:08

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Az elkészült helyeket már birtokba is vették az autósok, Novák Istvánné Katica és Mezei Zsolt is ellenőrizte az elvégzett munkát.  A murvaborítású parkolóhelyek jelentősen csökkentik a városrész parkolással kapcsolatos terheit.

Okos megoldások

Az elkészült parkolóhelyekkel kapcsolatban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester osztotta meg a gondolatait:
 –  Nagyon örülök annak, amikor a lakossági megkeresések találkoznak a városvezetés elképzeléseivel. Erre tökéletes példa a Batsányi János utcában kialakított parkolóhelyek létrehozása. Az út mellett található egykori füves részt már kikoptatták az itt parkolók, és a fű helyén sokszor már csak saras-koszos területet lehetett látni. Ennek azonban vége: Novák Istvánné Katica kereste fel a városvezetést azzal az ötlettel, hogy az eddig párhuzamosan álló autóknak kis átalakítással adjuk meg a lehetőséget, hogy a kopott részen, parkolókat kialakítva ideállhassanak az úttal merőlegesen. Ez a mindösszesen 5 millió forintos beruházás mintegy 100 méteren alakította át a térség parkolását. Ez azért is fontos, mert köztudott, hogy véges költségvetéssel tudunk dolgozni. Az ehhez hasonló olcsó, okos megoldások sokat segítenek a település problémáin.

A városlakók érdekében

Az elkészült beruházás apropóján Novák Istvánné Katica azt mondta, rendkívül örül annak, hogy ilyen hatékony együttműködés valósult meg közte, és az önkormányzat képviselői között. Hozzátette, éppen azért indult a 2-es körzetben esedékes időközi önkormányzati választásokon a „Rajta, Újváros!” Egyesület színeiben, hogy még eredményesebb képviseletet biztosítson a városlakóknak. 
A lakossági megkeresés kapcsán pedig Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester azt mondta, a szűkös anyagi lehetőségeikhez mérten továbbra is rendkívül fontosnak tartják a körzetben élők visszajelzéseit. A Batsányi János utcában létrehozott parkolók tökéletes példái annak, amikor a városlakók életét közösen, összefogva tudják jobbá tenni.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.

Szavazzon a közösségi e-roller rendszerről!

Szavazzon a közösségi e-roller rendszerről!

2022. jún. 18.

A próbaidőszak legurult, most a város hivatalos weboldalán várják a voksokat a helyi közlekedés új formájának megtartásáról. Hír itt, rollervoks ott!