Felemás szezonzáró az utánpótlásnál

spigott - 2022. június 3. 12:29

A Dunaújváros PASE U17-es labdarúgói kikaptak az U19-esek viszont rangadót nyerve fejezték be a korosztályos bajnokságok idei kiírását.

Kép: DPASE-archív (Andriska Hanna felvétele)

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak U17-es és U19-es csapatai számára is véget ért a korosztályos bajnokságok küzdelemsorozata az elmúlt napokban. A fiatalabbak Kecskeméten zárták az országos bajnokság C-csoportját csütörtökön délután, s bár ellenfelük éppen mögöttük, a hetedik helyen állt a táblázaton, sok sikerélmény sajnos nem jutott focistáinknak. A házigazdák ugyanis valósággal átrobogtak a dunaújvárosi fiatalokon az első felvonásban, ugyanis a szünetig öt alkalommal is bevették a mieink kapuját, s mivel a második etapban is betaláltak egyszer, így végül 6-0-s sikerrel tartották otthon a pontokat, míg a mieink egyedül annak örülhettek, hogy ennek ellenére is a hatodik helyen fejezték be a bajnokságot.

Eközben a bajnokságot már megnyerő U19-esek a negyedik helyezett PVSK vendégeként léptek pályára a regionális pontvadászat Dél-Nyugat csoportjában, s bár igen nehéz kilencven perc várt fiataljainkra, a cél természetesen a győzelem megszerzése volt. Bár itt is a házigazdák szereztek vezetést, az első félidő hajrájában Tölgyesi egalizált, majd a fordulást követően Farkas duplájával már a mieink örülhettek kétgólos előnynek. A vendéglátók jól küzdöttek, de csak szépíteniük sikerült a véghajrában, egyenlíteniük nem, így Andriska Gábor együttese végül 3-2-es sikerrel és bajnoki címmel zárta a szezon küzdelmeit.

Eredmények, gólszerzőink

U17-es országos bajnokság C-csoport
KTE LA - DPASE 6-0 (5-0)

U19-es regionális bajnokság Dél-Nyugat
PVSK - DPASE 2-3 (1-1)
Gólszerzőink: Farkas Béla 2, Tölgyesi Péter 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.