Dunaújváros Hetilap

Közeleg a népszámlálás, számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat

doszerk - 2022. június 26. 17:19

Idén már 16. alkalommal lesz népszámlálás hazánkban, amelynek lebonyolításához számlálóbiztosok jelentkezését várja az önkormányzat, jelent meg a város hivatalos oldalán.

A biztosok keresik fel azokat a háztartásokat az október 1. és november 28. közötti időszakban, amelyek nem élnek a népszámlálási kérdőív online kitöltésének lehetőségével. Jelentkezni a Polgármesteri Hivatal portáján (Városház tér 1.) elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet!

Sok tényezőt vizsgálnak

Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről is pontos képet ad a népszámlálás.
Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló társadalmi, gazdasági döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán.
A népszámlálási törvény szerint az adatszolgáltatás – az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.
A lakosok három módon teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket:

Interneten

Az első időszakban kizárólag az online önkitöltési módra lesz lehetőség – az online kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer október 16. éjfélig fogadja.

Személyesen

Azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel október 17. és november 20. között.
 A számlálóbiztosok tabletek segítségével rögzítik a válaszokat.

Pótösszeírás során

Amennyiben az adatszolgáltató az előző két lehetőség közül egyikkel sem él, pótösszeírás során, a polgármesteri hivatalban jelentkezve, november 28-án éjfélig megválaszolhatja a kérdéseket.
 

Felhívás a számlálóbiztosok jelentkezésére

Dunaújváros MJV Polgármesteri Hivatala számlálóbiztosok jelentkezését várja az október-november hónapokban lebonyolítandó országos népszámlálásban történő közreműködésre.
A népszámlálás terepen történő adatgyűjtési tevékenységét a számlálóbiztosok látják el. A számlálóbiztosnak a terepmunka során kb. 200 címen kell címellenőrzést végeznie, és kb.130–150 címen kérdőívet kitöltenie.
Számlálóbiztosnak az a nagykorú, cselekvőképes személy jelentkezhet, aki

– legalább középfokú végzettséggel,
– mobiltelefonnal és e-mail címmel,
– magabiztos számítógépes ismeretekkel,
– jó fellépéssel és beszédkészséggel,
– jó helyismerettel és tájékozódási készséggel,
– az otthoni felkészüléshez saját eszközzel és internet eléréssel rendelkezik.

A számlálóbiztosnak jelentkezőknek megbízásuk előtt e-learning rendszerben történő egyéni felkészülést követően vizsgát kell tenniük. A sikeres vizsga letétele után kerülhet sor a megbízási szerződés megkötésére!

A számlálóbiztos munkadíja a 362/2020. (VII.23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alapján:
Kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 350 Ft/cím
Lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet: 380 Ft/összeírás körébe tartozó cím
Összeírt személy: 730 Ft/ összeírt személy
Egyéb szervezés: 920 Ft/cím
Felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft
 
Amennyiben számlálóbiztosnak szeretne jelentkezni és a feltételeknek is megfelel, kérjük, hogy a Polgármesteri Hivatal portáján (Városház tér 1.) elérhető jelentkezési lapot kitöltve, aláírva, a portán megtalálható gyűjtődobozba helyezze el. Figyelem, fontos: a jelentkezési határidő augusztus 12.

Ha kérdése van a számlálóbiztosi jelentkezéssel kapcsolatban, azt felteheti a nepszamlalas2021@dunaujvaros.hu e-mail címen, vagy a 25/544-283 telefonszámon. 

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.