Dunaújváros Hetilap

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Öcaline - 2022. június 20. 18:17

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.

Még készül egy nagyobb és átfogóbb összegzés a témáról, de a lényeg itt: Pintér Tamás polgármester, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, a 4-es körzet önkormányzati képviselője tartott tájékoztatót ma kora délután. Méghozzá nem akármilyen hír bejelentésének szándékával: elkészült, és ma már birtokba is vehetik az autósok a volt ADU iskola mellett kialakított új parkolót.
Az átadás-átvétel alkalmából Pintér Tamás hangsúlyozta, az itt és a Batsányi utcában végzett munkák révén összesen több tucat parkoló segít enyhíteni a Római városrész akut parkolási gondjait. A város első embere köszönetet mondott mindenkinek, aki kivette a részét a több hónapon át tartó munkálatokból – mint kiemelte, külön köszönet jár Barta Endrének is, amiért a kezdetektől szorgalmazta az új bázis kialakítását. A körzet képviselője kifejtette: a közel 50 autó parkoltatására alkalmas létesítmény jeles közösségi összefogás eredménye is, ahol a város vezetőinek szándéka és a lakossági igény találkozott. Nagy álom vált valóra, hangsúlyozta Barta Endre, mondván, a "Rajta, Újváros!" Egyesület már évekkel ezelőtt, választási ígéretként fogalmazta meg a parkolási gondok enyhítését a Római városrészben – a mostani beruházásokkal sikerült érzékelhető elmozdulást elérni a korábbi állapotokhoz képest. A képviselő szerint folytatják, mert folytatniuk kell: jelenleg is keresik a lehetőségeket az új parkolók kialakítására.

Szintén részt vett az eseményen Novák Istvánné Katica, az egyesület önkormányzati képviselőjelöltje: mint kiemelte, már korábban is szorgalmazta a két körzet határán lévő parkolók kialakítását – és szintén hangsúlyozta, hogy folytatni kell a parkolási gondok enyhítését célzó programot. 

A tájékoztató végén újra nyomatékosították: a munkálatok minden fronton befejeződtek, új facsemetéket telepítettek a helyszínre, kialakították a parkoló éjszakai világítását – és már ma birtokba vehetik az autósok az új parkolót!

(Fotó: Végh Zoltán) 
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Szavazzon a közösségi e-roller rendszerről!

Szavazzon a közösségi e-roller rendszerről!

2022. jún. 18.

A próbaidőszak legurult, most a város hivatalos weboldalán várják a voksokat a helyi közlekedés új formájának megtartásáról. Hír itt, rollervoks ott!