Nagy lépés a negyeddöntő felé

spigott - 2022. június 28. 7:30

Fél lábbal már a legjobb nyolc között van a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló U20-as magyar női kézilabda válogatott a szlovéniai világbajnokságon.

Kép forrása: ihf.info

A hibátlanul megvívott csoportkör után a svájciak ellen kezdte meg a középdöntő küzdelmeit a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló U20-as magyar női kézilabda válogatott a szlovéniai korosztályos világbajnokságon. Ifjabb Kiss Szilárd együttese természetesen a siker reményében vágott neki a hétfő esti összecsapásnak az erősen tartalékos vetélytárs ellen, s már az első felvonásban átrobogtak ellenfelükön, így a szünethez érve már 20-11-es magyar fórt mutatott az eredményjelző.

Fiataljaink a fordulást követően sem vettek vissza a tempóból, újabb húsz találattal szomorították a svájciakat, akik mindössze tizenkét góllal tudtak válaszolni, így a mérkőzést nagyon simán, 40-23-ra nyerte a magyar csapat, mely az első középdöntős forduló után négy szerzett ponttal áll csoportja élén. Válogatottunk ezzel óriási lépést tett a negyeddöntő elérése felé, s ha ma pontot szerez a horvátok ellen, úgy biztos megnyeri csoportját, s bejut a legjobb nyolc közé.

Magyarország - Svájc 40-23 (20-11)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai B. 4, Besszer 2, Faragó 4, Farkas J. 5 (2), Ferenczy 3, Juhász 5, Kajdon 3, Kiss Zs., Koronczai 3, Kukely 4, Mérai 1, Mlinkó Zs. 1, Török 2, Vámos M. 3, Vártok. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.