Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Öcaline - 2022. június 15. 15:17

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.

Az indítványtól a megyei főügyészség közleménye tudósította honlapunkat; Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzése szerint kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozták a férfi letartóztatását, aki négy nap alatt követte el a sorozatot.
A nyomozás adatai szerint a férfi június elején ablakbefeszítéssel, valamint ajtóbetöréssel jutott a három vendéglátóipari helyre – majd mobiltelefont, szeszesitalokat, valamint összesen mintegy 300 ezer forint készpénzt tulajdonított el. A férfi nem válogatott: elkötött egy nyitott állapotú személygépkocsit is, amelyben az indító kulcsot benne felejtették – és persze a kocsiban lévő okiratokat és lakáskulcsot is meglovasította. 
Az ügyészségi összegzés szerint a gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás hatálya alatt áll, állandó lakóhellyel nem rendelkezik, így alaposan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna – továbbá újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását – igaz, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

(Illusztráció: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!