Remek dunaújvárosi eredmények a Világkupán

spigott - 2022. június 19. 18:09

Kovács Zsófia újabb aranyéremmel, míg Mayer Gréta két szép bronzzal zárta a koperi torna Világkupa vasárnapi fináléit.

A szerenkénti döntők második napjával folytatódott Szlovéniában a tornászok Világkupa sorozatának újabb állomása ma délután. A koperi megméretésen előbb gerendán léptek szerhez a legjobbak, köztük a DKSE torna szakosztályának két versenyzője is, mivel Kovács Zsófia az első, míg Mayer Gréta az ötödik helyen kvalifikálta magát a fináléba.

Kétszeres Európa-bajnokunk ezúttal is kiválóan versenyzett, selejtezős pontszámát közel négy tizeddel megjavítva (13.650) végzett az első helyen, így minden számban, amiben a hétvégén elindult, nyerni tudott. A gerenda döntő második helyén a horvát Ana Derek végzett (13.250), míg a selejtezős eredményén szintén javítani tudó Mayer Gréta (12.450) a rendkívül előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A női mezőny talajon fejezte be a koperi Világkupa küzdelmeit, s itt is volt kiért szorítanunk, ugyanis Mayer Gréta a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba. A DKSE tehetsége ezúttal is szép gyakorlatot mutatott be, s bár a szlovén Ana Derek és a brit Poppy-Grace Stickler is megelőzte, 12.650 pontjával megtartotta harmadik helyét, így két bronzéremmel zárta a Világkupa koperi állomását.

Kép: MATSZ-archív

Érthetően elégedetten értékelte a dunaújvárosi versenyzők teljesítményét Trenka János, a DKSE tornászainak vezetőedzője.
– Összességében jól alakult a mai nap is, Gréti gyönyörű gyakorlatot mutatott be gerendán, de a végén letette a kezét, s bár emiatt egy pontot levontak tőle, így is sikerült megszereznie a harmadik helyet. Zsófinál volt egy-két kisebb hiba, de ezzel együtt is szépen versenyzett, nagy öröm, hogy mind a három szeren győzni tudott a hétvégén. Talajon szintén sikerült megcsinálni azt a gyakorlatot, amit elterveztünk, Gréti harmadik helye ezért megérdemelt volt.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2022. júl. 01.

A Jóbarátok gárdája nyerte az idei Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit, miután a döntőben háromgólos sikert aratott az APR-Tech FC ellen.

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

Éremért játszhatnak a kézilabdázók

2022. júl. 01.

Szoros első félidő után magabiztos, 31-26-os győzelmet aratott a dánok elleni világbajnoki negyeddöntőben a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott.

Vb-döntős a magyar válogatott

Vb-döntős a magyar válogatott

2022. júl. 01.

Óriási csatában aratott 13-12-es győzelmet a magyar női vízilabda válogatott a hollandok ellen a budapesti világbajnokság elődöntőjében.

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

Nyikos Veronika Európa-bajnok!

2022. júl. 01.

Remek mérkőzésen aratott 6-2-es győzelmet az U20-as Európa-bajnokság döntőjében Nyikos Veronika, a DKSE kiváló birkózója.

DSTV: nyári táborban a hokisok

DSTV: nyári táborban a hokisok

2022. jún. 30.

Több korosztály számára rendezik meg nyári táborukat idén is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói. Hangkép.

Továbbra is hibátlanul a vb-n

Továbbra is hibátlanul a vb-n

2022. jún. 30.

Középdöntős csoportját is megnyerte a dunaújvárosi Farkas Johannával felálló magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokságon.

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

Nyikos Veronika Eb-aranyért küzdhet

2022. jún. 30.

Kétszer is hátrányból fordítva aratott győzelmet, s jutott be az U20-as Európa-bajnokság döntőjébe a DKSE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika.