Utolsó Világkupa az Európa-bajnokság előtt

doszerk - 2022. június 15. 17:21

Kovács Zsófia és Mayer Gréta is részt vesz a tornászok Világkupáján, melyet Koperben rendeznek meg csütörtöktől vasárnapig.

Kép forrása: MATSZ (Freschli József felvétele)

Mint az a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) közleményéből kiderült, a férfiaknál a Balázs Krisztián, Kardos Botond, Kiss Balázs, Mészáros Krisztofer négyes, a hölgyeknél a Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Székely Zója trió utazott ki az augusztusi Európa-bajnokság előtti utolsó Challenge Világkupára, amelyet Koperben rendeznek. A verseny lebonyolítása a már megszokott ütemben zajlik: csütörtökön és pénteken a selejtezőket, míg szombaton és vasárnap a finálékat rendezik a szlovén városban. A szereket illetően a férfiaknál a junior Eb-győztes Balázs Krisztián négy (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó), Kiss Balázs kettő (lólengés, gyűrű), Kardos Botond három (talaj, ugrás, korlát), míg Mészáros Krisztofer három (lólengés, ugrás, nyújtó) szeren indul.

A hölgyeknél a kétszeres Európa-bajnok dunaújvárosi Kovács Zsófia ugráson, felemáskorláton és gerendán szerepel. Klubtársa, Mayer Gréta szintén három szeren, ugráson, gerendán és talajon versenyzik, míg a legutóbbi Világkupán aranyérmet szerző Székely Zója talajon és felemáskorláton mutatja be gyakorlatait. A Vk csütörtökön a selejtezők első napjával rajtol, amikor a férfiaknak a talaj, lólengés gyűrű, a hölgyeknek az ugrás és a felemáskorlát kvalifikációit tartják.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: – Teljesen más összetételben utazik most a csapat, ez a Világkupa van legközelebb az Európa-bajnoksághoz, és ez egy fontos felkészülési állomás. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a három versenyző képezi az Eb-csapat magját. Természetesen jól megcsinált gyakorlatokat, kiegyensúlyozott teljesítményt várok. Érdekesség Koperben, hogy Gymnova szereken lesz a verseny, ez pedig már előszele a liverpooli világbajnokságnak, hiszen ott is ilyen márkájú szereken mutatkoznak be a tornászok. Nagy figyelem irányul erre a Világkupára, remélem, az eredményes felkészülés része lesz, és rontás nélküli gyakorlatokat mutatnak be a lányok.

Kovács István, férfi szövetségi kapitány: – Ezúttal Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Kiss Balázs, Kardos Botond indul. Mivel ez az utolsó nemzetközi versenyünk az Eb előtt, bízom benne, hogy a srácok összeszedetten és pontosan tornáznak, szeretném, ha néhány döntős helyet elcsípnének. Eszéken nagyon balszerencsések voltunk, úgyhogy ezúttal jó lenne, ha jobban kijönne a lépés tornászainknak. A gyakorlatok összeálltak, a fiúk felkészültek.

Részletes program, World Challenge Cup, Koper
Június 16., selejtezők 1. nap 15:00-19:30 (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
Június 17., selejtezők 2. nap 15:00-19:30 (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj)
Június 18., döntők 1. nap 15:15-18:00 (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát)
Június 17., döntők 2. nap 15:15-18:00 (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj)

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.