A jövő otthonai természetes építőanyagokból készülnek

doszerk - 2022. július 14. 18:44

Az építőipar hihetetlen módon fejlődik az utóbbi időben, ami jelentős változásokkal és sok új innovációval jár együtt. (X) 

A rendkívül gyors fejlődés az élet szinte minden területén megfigyelhető. Miért pont az otthonok építése maradna ki ebből? Ahhoz azonban, hogy valami újat találjunk, néha érdemes kicsit visszanyúlni a múltba, hiszen főként az építőiparban, évezredes és évszázados próbatételeket kiálló konstrukciók léteznek már.

Egyre népszerűbbek a természetes építőanyagok

Az egy vitathatatlan tény, hogy az építőipar az egyik legártalmasabb iparággá vált. Ez hagyja maga után az egyik legnagyobb nyomot a természetben. 

Azonban ha tudatosan vásárolunk és választunk, akkor csupa olyan anyagot használhatunk fel az otthonunk szépítéséhez és építéséhez, amelyek nem terhelik a környezetet. Ilyen egészségre ártalmatlan, környezetbarát építőanyagokat találhat a Naturica Group farost hőszigetelő anyagai között is.

Megfigyelhető, hogy az építkezők egyre tudatosabbak és nemcsak azt veszik figyelembe, hogy egy bizonyos anyaghoz milyen áron juthatnak hozzá. Hanem azt is, hogy hosszú távon ez milyen hatással lehet a környezetre, illetve az egészségükre. 

Szeretnék kontrollálni azt, hogy mi veszi őket körül az otthonunkban. És hasonlóan, mint az élelmiszereknél vagy a mindennap használt kozmetikumoknál, már kialakult egy nagyobb igény a természetes anyagok használatára a házépítésnél is.

A jövő otthonaiban természetes hőszigeteléseket használnak

Többféle anyagtípus közül is választhatunk, melyek minden évszakban megfelelően hőszigetelik házunkat. Amennyiben preferáljuk a természetes anyagokból és összetevőkből készült szigetelőanyagokat, választhatunk a kender-, a gyapjú- vagy a farosttípusok közül.

A hőszigetelés azért is válik egyre fontosabbá, mert a klimatikus viszonyok megváltozásával nyáron a hűtéshez, télen pedig a fűtéshez használunk fel egyre több energiát. Ezt a felhasználást pedig úgy tudjuk csökkenteni, hogyha megfelelő, energetikailag átgondolt házakat építünk. 

Figyelembe vesszük a felhasznált anyagok hővezetési tényezőit, valamint hőtároló kapacitásukat. Így elérhetjük, hogy otthonunkban egy kellemes lakóklíma uralkodjon.

Természetes építőanyagokkal kapcsolatos fejlesztések

Az utóbbi néhány évtizedben óriási fejlődésen ment át az építőipar és ezzel együtt a természetes építőanyagok is. Ennek köszönhető, hogy ma már sokkal szívesebben és gyakrabban alkalmazzák őket. 

Illetve megszülettek azok a megoldások, melyek segítségével nemcsak a hőszigeteléshez, hanem akár egy teljes tartószerkezet kialakításához is rendelkezésre állnak a megfelelő környezetbarát építőanyagok.

Ezek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy alapanyagaik fenntartható gazdálkodásból származnak. Valamint, hogy előállításuk, illetve kezelésük során nem használnak olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnének az egészségünkre. A gyártók tartózkodnak a mesterséges adalékanyagok használatától, így környezetünkre nézve sem tartalmaznak terhelő anyagokat.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mire számíthatsz egy barber shopban?

Mire számíthatsz egy barber shopban?

2024. máj. 21.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a barber shopok, szemmel láthatóan folyamatosan nő a kifejezetten férfi hajnyírásra szakosodott szalonok száma. (X)

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

2024. máj. 20.

Folytatja az elmúlt évek szép hagyományát, a gyereknapra időzítve szervezi meg a Parázs-Varázs közösségi kavalkádját a város önkormányzata. Sütögetés, gazdag programkínálat, nagy buli csalogat a Szalki-szigetre!

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)