Aranyos nyitány a bajnokságon

spigott - 2022. július 29. 7:30

A silkeborgi Európa-bajnokságon és a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon is lapátot ragadtak a DKSE kajak-kenusai.

Dániában, Silkeborg városában rendezik meg a kajak-kenusok maraton Európa-bajnokságát, melyen a DKSE két versenyzője, Kulcsár Dorina, valamint Máthé Krisztián is megméreti magát. A négynapos megméretés csütörtöki programjában mindkét DKSE-s versenyző rajthoz állt az egyesek rövidkörös, azaz 3,4 kilométeres számaiban a felnőttek között, ahol Kulcsár Dorina az előkelő nyolcadik helyen fejezte be a kenu egyesek küzdelmeit. A férfi kajakosok mezőnyében Máthé Krisztián előbb az előfutamban bizonyíthatott, s bár bejutott a fináléba, itt nem sikerült az első tíz között végeznie, s végül a tizennyolcadik helyet szerezte meg a rendkívül erős mezőnyben.

Képek forrása: MKKSZ-archív

Nemcsak a maraton Eb-n, hanem a szegedi serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságon is volt kiért szorítania a sportág dunaújvárosi szerelmeseinek. A hetvenkét tagszervezet több mint kilencszáz versenyzőjét felvonultató mezőnyében ott voltak a DKSE kajak-kenusai is, akik közül Szellák Szabina már a verseny első napján felállhatott a dobogó legfelső fokára. A húsz éves dunaújvárosi kajakos az U23-asok 1000 méteres számának előfutamából a második helyen jutott be a fináléba, ám itt már nem talált legyőzőre, s magabiztos versenyzéssel (3:57.504), több mint két másodperces előnnyel szerezte meg a tizennyolc fős dunaújvárosi küldöttség első aranyérmét.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.