Elmerültek a Dunában, keresik a bv-s kutyakiképzőket (FRISSÍTVE!)

Öcaline - 2022. július 4. 12:43

Tragikus kimenetelű balesetről kapott hírt megbízható, de nem hivatalos forrásból a DO. A pálhalmai és a márianosztrai bv-intézetek egy-egy kutyakiképzője esett munka közben a Dunába Rácalmásnál ma délelőtt, mind a ketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Honlapunk gyorshíre után megérkezett a BVOP hivatalos közleménye is. (FRISSÍTVE!)

Forrásaink egybehangzó állítása szerint több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

Úgy tudjuk, a helyszínen jelenleg is nagy erőkkel folyik a kutatás, ezt erősíti meg a mellékelt fotóösszeállítás is, de az eltűnt kiképzők sorsáról egyelőre nem kaptunk információt. 

UPDATE 14.20 – befutott a BVOP hivatalos közleménye

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az alábbi közleménnyel számolt be a tragikus eseményről, egy fontos tényezőt tekintve pontosította információinkat.

Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a  vízben elmerültek. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat.

UPDATE 07.05 12.41 – felfüggesztették a víz alatti kutatást

Egyelőre nem vezetett eredményre a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két munkatársa utáni kutatás – közölte kedden az MTI-nek a Terrorelhárítási Központ (TEK), amely a belügyminiszter kijelölése alapján a kutatást irányítja.

A TEK közleménye szerint sem a speciális drónfelvételek, sem a szonártechnika nem mutatott emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették. A bv, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a tegnap eltűnt 29 és 34 éves szakembert.

(Illusztráció: BVOP, belső oldali montázs: Rácalmásiak facebook csoport)

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.