Bréking: megtalálták a rácalmási tragédia egyik áldozatát (FRISSÍTVE)

Öcaline - 2022. július 5. 17:27

A szomorú hírt percekkel ezelőtt erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Nem hivatalos, de megbízható forrásból lapunk úgy értesült, a pálhalmai bv-s kiképző holttestét találták meg. (FRISSÍTVE)

A középkorú férfi holttestét a tragédia bekövetkezésének helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek, áll a DO-hoz eljuttatott szóvivői összegzésben. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során 15 óra körül Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. A bv-s kutyakiképzők tragédiájáról a DO számolt be elsőként: független, de megbízható forrásaink információit kora délután megerősítette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közleménye. Amint arról összeállításunk utolsó frissítésében beszámoltunk, a TEK ma délelőtt beszüntette a víz alatti kutatást az eltűnt kutyakiképzők után.

 Az egyelőre nem szerepel a rendőrségi összegzésben, a pálhalmai vagy a márianosztrai kiképző földi maradványai kerültek-e elő; az azonosítás jelenleg is folyamatban van.

UPDATE 18.20: a pálhalmai kiképző földi maradványait találták meg

Nem hivatalos, de megbízható forrásból lapunk úgy értesült, a pálhalmai bv-s kutyakiképző holttestét találták meg a kutatást végző szakemberek a rácalmási Kis-Duna hídnál. Nyugodjék békében, legyen neki könnyű a föld!

Amint releváns információt, hivatalos megerősítést kapunk, azonnal frissítem az állományt.

(Illusztráció: BVOP)

A rovat további hírei: Sziréna

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

Ittasan balesetezett a Papírgyári úton

2022. aug. 06.

Nem véletlenül vezetett figyelmetlenül az előtte haladó kocsinak ütköző jármű vezetője. Személyi sérülés ugyan nem történt a péntek délutáni balesetben, de a vétkes sofőr ittasan ült a volán mögé, értesült a DO.

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

Kifosztotta áldozatát – másfél órán belül elcsípték

2022. aug. 04.

Nagyon gyorsan elkapták a dunaújvárosi rendőrök azt a férfit, aki megütötte áldozatát, majd elvette mobiltelefonját. Kifosztással vádolják, értesült a DO.

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

Bréking: két motoros ütközött, teljes útzár a 6-os főúton (FRISSÍTVE)

2022. aug. 04.

Adony térségében történt a baleset még 6 óra előtt, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A balesettel érintett szakaszt teljesen elzárták a közlekedők elől. Gyorshír. (FRISSÍTVE)

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

Figyelem, nagy a tűzveszély a kánikulában!

2022. aug. 03.

Az elmúlt hetek – sőt, hónapok – csapadékmentes időjárása lényegében folyamatos veszélyhelyzetet okoz: akár egy pillanatnyi figyelmetlenség, egy szikra vagy eldobott csikk is nagy pusztítást okozó tüzekhez vezethet. Több elrettentő példa is figyelmeztet a veszélyre.

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

Magyar kocsi, török csempész, afgán utasok

2022. júl. 29.

Nemzetközi viszonylat a Pentele hídon: török embercsempész szaladt a rendőrök karjaiba, tizenegy afgánt szállított, értesült a DO.

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

Foglalkoztatása során próbált megszökni egy fogoly

2022. júl. 28.

Nem jött össze a mesterterv, már a telep területén elcsípték, derül ki az esetet taglaló ügyészégi összegzésből.

DSTV: a hőség veszélyei

DSTV: a hőség veszélyei

2022. júl. 28.

A tikkasztó kánikulával és a hőségriasztással foglalkozik a DSTV összeállítása. A nagy meleg egészségvédelmi és baleset-megelőzési tudnivalóiról Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője adott tájékoztatást. Hangkép.