Két ezüst a bajnokságon

spigott - 2022. július 17. 7:30

Vajda József és Vajda Józsefné is második helyen végzett 500 méteren a kajak-kenusok Masters Magyar Bajnokságának szombati versenynapján.

Kép: DKSE-archív

Szolnokon rendezik meg a szombaton, illetve vasárnap a kajak-kenusok Masters Magyar Bajnokságnak küzdelmeit, melyen hatvanhárom egyesület összesen négyszázhuszonhárom versenyzője méreti meg magát. A rendkívül népes mezőnyben két dunaújvárosi kajak-kenusért szoríthattunk a viadal első napján, ugyanis Vajda József a kenu egyesek 500 méteres mezőnyében a 65-69 évesek között, míg Vajda Józsefné ugyanebben a korosztályban a kajak egyesek 500 méteres versenyszámában állt rajthoz.

A DKSE versenyzői közül Vajda József térdelt először hajóba, s vívott nagy csatát a Römi Sárkányhajó Klub versenyzőjével, Foltán Lászlóval, ám a hajrát ellenfele bírta jobban, így a dunaújvárosi versenyző a második helyen fejezte be a szám küzdelmeit. Vajda Józsefné döntője nem volt ennyire szoros, a tatai Csabai Ágota biztosan nyerte a finálét, így a DKSE kajak-kenusai végül két ezüstéremmel zárták a Masters Magyar Bajnokság első versenynapját.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: közel volt a bravúr

Torna Eb: közel volt a bravúr

2022. aug. 13.

Az utolsó szer előtt még ötödik helyen állt, ám végül a hetedik pozícióban fejezte be a csapatversenyt a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar női tornász válogatott a müncheni Európa-bajnokságon.

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

Hazai jégen kezdenek az Acélbikák

2022. aug. 13.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC elleni összecsapással vág neki az Erste Liga 2022/2023-as szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Jól teljesített a junior csapat

Jól teljesített a junior csapat

2022. aug. 13.

Jól szerepelt a Czifra Bettina Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina alkotta női junior válogatott a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságának selejtezőjében Münchenben, ahol a csapatversenyben kilencedik lett, egyéni összetettben pedig Czifra Lili lett a legjobb magyar versenyző 13. pozíciójával.

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

Visszavágtak kézilabdázóink a Podravkának

2022. aug. 12.

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott egygólos győzelmet a Podravka Vegeta elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2022. aug. 12.

Jól alakult futsalosaink első felkészülési mérkőzése az idén már az élvonalban szereplő ELTE-BEAC otthonában.

Most a horvátok örülhettek

Most a horvátok örülhettek

2022. aug. 12.

Hétgólos vereséget szenvedett a nyári felkészülés harmadik edzőmeccsén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a horvát Podravka Vegeta otthonában.

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.